Els Castellers de Vilafranca triomfen a la Bisbal del Penedès

La td9fm dels Castellers de Vilafranca aquest dilluns a la Bisbal del Penedès i la prova de 3d10fm, dissabte a Cal Figarot.
16/08/2022 - 10:52h

Els verds van descarregar la primera torre de nou amb folre i manilles que el món casteller veu després de la Covid

Els Castellers de Vilafranca van aconseguir descarregar la td9fm a la Diada de la Bisbal del Penedès d’aquest dilluns. Els Verds van intentar un altre gamma extra, el pd8fm a la ronda de pilars, però per primera vegada aquesta temporada després de dos espadats completats no se’n van sortir i el castell va quedar a punt de carregat.

En canvi, sí que van poder completar el 3d9f, el setè de la temporada, i el 4d9f, força defensat a la segona ronda.

La td9fm va marcar el punt àlgid de la diada, no només per la categoria i dificultat del castell, sinó per la manera que els vilafranquins van defensar-lo. L’estructura va patir força a partir de la carregada i la plaça va vibrar amb la defensa de nombroses batzegades que els verds van poder dominar.

Per tancar la seva actuació, els Verds van descarregar un pd5 i fins a 8 pd4 simultanis.

De la seva banda, les dues colles vallenques van fer també els castells de nou bàsics, però en el cas de la Colla Vella dels Xiquets de Valls els va quedar en només carregat el 3d9f a la primera ronda. El castell es va trencar a l’alçada de terços tan bon punt l’anxaneta va fer l’aleta. Els rosats sí que van descarregar el 5d8 i el primer 3d8a de la temporada, a més del pd6 al final.

La Colla Joves Xiquets de Valls va fer a la segona ronda el 3d9f coincidint amb el 30è aniversari d’aquest castell a la Bisbal, el primer castell de nou que es va veure a l’aleshores millor plaça castellera sense colla pròpia, mentre va descarregar el 5d8 i el pd6 i va carregar el 4d8a a la tercera ronda, que va patir pel pilar, massa enganxat en una de les columnes del tronc del quatre.

En aquesta tradicional diada de la Mare de Déu d’Agost a la Bisbal del Penedès, la colla local dels Bous, amb 7 anys d’història, va sortir molt satisfeta després de completar el tercer 4d7 de la seva trajectòria, després dels del 12 d’octubre del 2018 i del 15 d’agost del 2019; a més d’un pd5. En aquest espadat va destacar el fet que Sergi Corominas i la seva filla Ari van pujar als pisos de terços i dosos. Els bisbalencs van fer encara dos pd4 per tancar la jornada.

Prova de 3d10fm

Dos dies abans de la diada de mitjans d’agost a la Bisbal del Penedès, els Castellers de Vilafranca van fer la diada de Cal Figarot, davant de la seva seu social. En aquesta ocasió també van descarregar el 3d9f i el 4d9f, intercalant-hi la td8f a la segona ronda.

L’actuació va acabar amb el pd7f i 7 pd4.

Amb tot i aprofitant la presència de gent a l’actuació i de les colles convidades -Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van destacar amb el 3d8 i el pd6; i Castellers de la Vila de Gràcia, que van fer el 4d8 com a castell més destacat-; els Castellers de Vilafranca van fer una molt bona prova del peu i primers pisos del 3d10fm, amb l’objectiu de portar-lo per Sant Fèlix. El castell va pujar fins als pis de sisens.

També et pot interessar

Comentaris