Més d’una dècada de col·laboració entre IDIADA i l’IES Andreu Nin

(FOTO: IDIADA)
10/08/2022 - 10:28h

L’empresa amb seu al polígon L’Albornar i l’institut vendrellenc han format prop de dos centenars d’alumnes

L’empresa Applus IDIADA, amb seu al polígon industrial L’Albornar, i l’Institut Andreu Nin del Vendrell col·laboren des de fa més d’una dècada, concretament des de l’any 2009, per impartir formació dual (FD). Es tracta d’una formació professional molt lligada a les necessitats laborals de l’empresa, que acull els alumnes en pràctiques. Aquesta formació dual s’ofereix per mitjà d’un cicle formatiu de grau superior (CFGS) en automoció en el qual ja han participat 116 alumnes, dels quals una mitjana del 50% ha passat a formar part de l’equip d’IDIADA.

L’any 2018 es va ampliar l’oferta de formació professional dual amb una especialització en el desenvolupament virtual de vehicles.

çDes de la graduació de la primera promoció, el 2011, segons xifres de la mateixa Applus IDIADA, s’han format 190 alumnes. La Generalitat de Catalunya ha reconegut recentment IDIADA com una de les empreses que més alumnat de cicles formatius duals ha acollit des del 2012 i, per exemple, el mes de juny d’aquest any 2022 s’han graduat 26 estudiants de cicles formatius.

Mètode d’aprenentatge

Durant el primer curs a l’Institut Andreu Nin del Vendrell, els estudiants d’aquest centre acadèmic de formació professional es formen al mateix equipament educatiu, i durant el segon curs els alumnes realitzen als matins una estada remunerada a les instal·lacions d’Applus IDIADA ubicades a l’interior de la comarca del Baix Penedès, i assisteixen a l’institut a les tardes.

Amb aquests cicles de formació dual els alumnes no solament assoleixen una formació teòrica de qualitat, sinó que, a més, adquireixen els coneixements pràctics reals de la professió i del sector, pel fet de realitzar les pràctiques en
una empresa com Applus IDIADA.

Àngels Mas, cap de Recursos Humans d’Applus IDIADA, ha comentat en relació amb aquest projecte formatiu: “La demanda de personal format en aquest àmbit creix no solament a IDIADA, sinó també al sector de l’automoció internacional”. “Per IDIADA, poder col·laborar en la formació d’aquest tipus de professionals és part de la nostra contribució al territori, el Baix Penedès”, conclou la mateixa portaveu de l’empresa multinacional amb seu al Penedès.

També et pot interessar

Comentaris