La festa major dels petits i petites de Vilafranca tindrà caràcter solidari

09/08/2022 - 11:48h

La il·lustradora Pilarín Bayés dibuixarà diferents moments del pregonet, a càrrec del vilafranquí Pau Garcia, que explicarà la seva experiència amb el càncer

Els administradors i administradores de la Festa Major de Vilafranca d’enguany han preparat una festa dels petits i petites solidària. El pregonet anirà a càrrec del vilafranquí Pau Garcia Martínez, que explicarà la seva vinculació amb la Festa Major dels Petits i Petites i com el càncer va arribar a la seva vida i de quina manera el va afectar.

A banda, des de la Fundació Amics Joan Petit portaran el seu gegantó i durant el pregonet la il.lustradora Pilarín Bayés dibuixarà diferents moments explicats per Pau García.

Després dels balls de lluïment a l’empostissat de la plaça de la Vila, hi haurà berenar solidari i, amb el donatiu que la gent faci, a banda de col.laborar amb la Fundació Amics Joan Petit, es participarà en un sorteig de les il·lustracions fetes per Pilarín Bayés, que es realitzarà l’endemà, dia 2 de setembre, al migdia en el concert vermut.

La Fundació Amics Joan Petit desenvolupa diversos projectes i programes d’investigació, en els quals invertirà els fons obtinguts en el berenar solidari de la més típica.

D’altra banda, la capta d’enguany es durà a terme els dies 17 i 18 d’agost en horari de 9.30 h a les 13h i de 18h a 20.30 h. Al matí, la capta tindrà un punt fixe a la plaça de la Vila, on tothom qui ho desitgi podrà adquirir el programa. Diversos grups de grallers acompanyaran els col·laboradors, que recorreran els carrers del centre de la vila. Dijous i divendres, la parada de marxandatge es traslladarà als barris, on hi haurà mostra de balls de la festa major. El dia 17, a la plaça de la Vila es podran veure els Nans i els Figuetaires, i es farà un taller de dibuixos retallables; a la rambla de la Girada es podran veure els Panderos i els Capgrossos; al carrer Barba i Roca, hi haurà el Drac, els Gegants i es farà un taller de pintura; a la plaça del doctor Bonet, hi haurà les Cotonines i les Panderetes i es farà una xocolatada, i al carrer Torrelles de Foix, s’hi podrà veure l’Àliga i el Ball Pla i també hi haurà berenar per als assistents.

El dia 18 a la tarda, a la plaça de la Vila es podrà veure l’Àliga i el ball de Serrallonga i es farà un taller de retallables i dibuixos per pintar; a la plaça de la Sardana actuaran els Cercolets, les Gitanes i els Capgrossos i s’ha preparat un berenar de fruita i un taller de xapes; al Tívoli hi haurà els Pastorets, el Drac i les Cotonines amb berenar i activitat infantil organitzada pel MIV. Finalment, a la plaça Vilanova es podran veure els Bastoners, els Gegants i els Falcons, a més d’un taller de manualitats obert a tothom.

També et pot interessar

Comentaris