El frau elèctric vinculat a plantacions de marihuana es duplica en quatre anys

05/08/2022 - 12:00h

Durant el 2021 es van obrir 22 expedients a l’Alt Penedès i 28 al Baix

Els casos de frau elèctric relacionats amb plantacions de marihuana s’han doblat en només quatre anys. A Catalunya representen gairebé dues connexions il·legals descobertes cada dia.
En el cas de l’Alt i el Baix Penedès la tendència està en la línia de Catalunya i d’Espanya. Així, a l’Alt Penedès durant el 2021 es van obrir 22 expedients per frau elèctric vinculat al cultiu d’aquesta planta, amb una energia recuperada de
6,24 GWh, que equival al consum anual de 1.783 llars. Vilafranca i Subirats encapçalen la llista de municipis amb més expedients oberts.


Pel que fa al Baix Penedès, el nombre d’expedients oberts per frau elèctric és de 28 durant el 2021, el que equival a un consum energètic anual de 1.910 llars, amb una energia recuperada de 6,68 GWh. Calafell, Cunit i el Vendrell són els municipis amb més expedients oberts en relació amb els casos de frau elèctric. Des d’Endesa s’estima que el consum elèctric de les plantacions de marihuana a Catalunya assoleix els 119 GWh, una xifra equivalent a la demanda d’electricitat anual d’un municipi de les dimensions, per exemple, d’Olèrdola, de 3.800 habitants, o la Bisbal del Penedès, d’una població similar.

Aquestes xifres corresponen només als fraus detectats i representen un perjudici per a tota la societat.

També et pot interessar

Comentaris