Els Castellers de Vilafranca segueixen marcant la diferència

01/08/2022 - 10:18h

Els verds carreguen la torre de nou amb folre i manilles i l’acompanyen amb el 3d9f, 4d9f i el segon pd8fm de la temporada

Màxima expectació dissabte a la diada de les Neus de festa major de Vilanova i la Geltrú on els Castellers de Vilafranca havien anunciat la possibilitat de tres gamma extra (td9fm, pd8fm i 5d9f o 4d9fa). Els vilafranquins no van decebre i van tornar anar a màxims però sempre amb molta cautela. El castell estrella era la torre emmanillada que va deixar a mitges la satisfacció de la colla. La construcció va pujar amb tremolors que s’anaven controlant però el principial handicap va ser la dificultat del pis de dosos que es va tancar perillosament. Tot i així la torre es va carregar, la primera de la temporada i de la represa castellera. L’última torre de nou havia estat per Tots Sants del 2019. Quan els dosos començaven a iniciar la baixada la torre es va trencar. Desil·lusió a la colla perquè era el primer castell que feia llenya aquesta temporada però convenciment total que el castell és a l’abast de la colla i segurament ben aviat es podrà veure descarregada.

Castells molt sòlids

Els verds van començar l’actuació amb el 3d9f, el cinquè de la temporada que va mostrar una solidesa total i que apunta a pujar-lo un pis per Sant Fèlix. Mateixa solidesa que va deixar el 4d9f, el quart de la temporada i que també augura a la introducció d’una agulla al mig d’aquest castell pel 30 d’agost. La caiguda de la torre i les ganes de no estirar més el braç que la màniga va fer desistir la tècnica de la colla per tirar el 5d9f que apuntaria a futures diades com la del 15 d’agost a la Bisbal. L’actuació dels vilafranquins va acabar de la millor manera descarregant el segon pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada. Segur i estable donant un plus a la colla per tancar un cap de setmana més amb la millor actuació de la temporada i amb les més que merescudes vacances, curtes però vacances.
Els Castellers de Vilafranca no actuaran fins el proper 13 d’agost en l’actuació davant Cal Figarot per anar foguejant l’actuació de la Bisbal, dos dies més tard.

També et pot interessar

Comentaris