Sant Fèlix de represa

Les quatre colles que actuaran el dia 30 parlen de les seves intencions en l’acte de presentació de la diada de Sant Fèlix després de dos anys en blanc

L’acte de presentació de la diada de Sant Fèlix coincidia habitualment amb el sorteig de l’ordre d’actuació, moment que s’aprofitava per preguntar a les colles les seves intencions per a l’actuació estrella del calendari casteller a Vilafranca. Fer previsions per Sant Fèlix a mig juliol i a tants dies vista es fa difícil perquè queda tot un món i els caps de colla dels Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i Colla Joves Xiquets de Valls van deixar anar més intencions que certeses en l’acte de presentació de la diada de represa.


Per tots quatre la idea és “donar el màxim” tenint en compte que es tracta d’un Sant Fèlix atípic, en una temporada en la que tothom ha partit pràcticament de zero. Els Castellers de Vilafranca han agafat avantatge perquè ja tenen un gamma extra al sarró i tenint en compte, segons Sisco Benet, el seu cap de colla, que “el 3d10fm és a l’ADN dels verds i el que mou la colla”, l’objectiu és portar a plaça la fórmula manilles+castell net+agulla+pd8fm. Això esperant “no trobar cap pedra en el camí” i tenir en compte que “si no es fa el màxim, cal posar en valor els castells de 9”.


En la mateixa línia es va mostrar Albert Martínez de la Colla Vella, que segueix la fórmula de “no apretar des de l’inici, avançar amb prudència i posar la cirereta per Sant Fèlix, que és el que motiva la nostra gent”. Els vallencs han posat una marxa més amb més assajos per setmana per arribar al 30 d’agost “en condicions òptimes i, si pot ser, guanyar Sant Fèlix”.


Des del Minyons, Àlex Riveiro, és partidari de “no estirar el braç més que la màniga i portar a plaça els castells quan els tinguem”. Els terrassencs han notat certa davallada de camises però ni això ni les vacances de la colla “han de ser impediment per fer una diada de nivell”. Apunten al 5d9f i la td9fm.


Finalment, des de la Joves de Valls, Pere Rico està convençut que “per Sant Fèlix tots estarem millor en general”. Rico confia molt en el tram entre el Firagost i Sant Fèlix, important per a la colla i quan “estem més enxufats”, situació ideal per intentar gammes extra com el 5d9f, algun castell net i un pilar de mèrit perquè “ho estem assajant tot”.


De la seva banda, el cap de plaça, Jordi Bertran, va apuntar que l’objectiu de la diada és agafar el fil on es va deixar el 2019 amb les mateixes mesures per agilitzar-la des de l’inici. “És un any complex, de represa, cal que tothom sigui proactiu per tal que la diada tingui un bon desenvolupament”.


La diada de Sant Fèlix començarà puntualment a les 12.15h i es desenvoluparà pel sistema de rondes vilafranquines.
D’altra banda, el sorteig de l’ordre d’actuació es durà a terme el 23 d’agost a les 7 de la tarda a Vinseum.

També et pot interessar

Comentaris