Els Castellers de Vilafranca segueixen millorant els seus registres

25/07/2022 - 10:20h

A les Santes van aparcar la torre emmanillada però es van anotar el 3 i 4d9 folrats i el primer 3d8 amb l’agulla de la temporada

Els Castellers de Vilafranca es van anotar diumenge en l’actuació de les Santes de Mataró, una setmana més la millor actuació del cap de setmana. Ho van fer amb el 3d9f i el 4d9f i amb la novetat del primer 3d8 amb l’agulla que s’ha vist en la represa. Tot i que semblava que l’estrena de la torre de nou emmanillada s’havia d’estrenar a Mataró, finalment la tècnica dels verds va decidir aparcar-lo després d’un assaig no massa convincent a l’espera de treballar-lo una setmana més per portar-lo a plaça amb tota probabilitat aquest dissabte a la festa major de Vilanova i la Geltrú, una plaça més agraïda i on la colla comptarà amb moltes més camises. Pas a pas i amb tota la prudència del món i sense arriscar més del compte els de Sisco Benet continuen creixent i sumant noves construccions. Diumenge novament van descarregar els quatre castells que es van portar a plaça si li afegim el pilar de set amb folre amb el qual van tancar actuació, un pilar que va tornar amb la formació titular. Entremig els verds han pogut fer tres pilars de sis amb alineacions diferents.

Els vilafranquins van obrir plaça amb el 4d9f. Amb una alineació renovada i amb molts canvis els verds es van anotar sense massa complicacions el tercer de la temporada. A segona ronda tocava l’estrena amb un castell de la gamma alta de vuit pensat a pujar-lo un pis segurament per Sant Fèlix. Un 3d8a que tot i la seva lentitud en tot moment va presentar un control sobrat per ser descarregat. El 3d9f era el tercer castell escollit que es descarregava sense cap complicació. El quart de la temporada per la colla que fins ara s’ha anotat més castells de nou. En total set. La dada era que per primera vegada i des del 2000 els verds no plantaven un gamma extra a les Santes de Mataró, però la colla vilafranquina continua mostrant els millors registres de totes les colles punteres actuals i sense cap caiguda, un fet que el seu cap de colla, Sisco Benet, considera clau per arribar amb totes les garanties a les grans diades del mes d’agost.

De la resta de colles destaca el primer 4d9f de la temporada dels Minyons, la segona colla que el descarrega que el va acompanyar amb el 3d9f i el 5d8. Per la seva banda els Capgrossos van descarregar el 4d8 i el 5d7 i el 3d8 només va quedar carregat en una diada desafortunada per la colla amfitriona.

També et pot interessar

Comentaris