El martinenc Pol Retamal brilla amb Espanya a la prova del relleu 4×100 del mundial d’Eugene (EE.UU)

24/07/2022 - 13:55h

Va córrer la seva posta en un temps de 9’10s, el millor del quartet, malgrat que el combinat estatal no es va classificar per la final

L’atleta de Sant Martí Sarroca, Pol Retamal, ha brillat amb llum pròpia al relleu 4×100 al mundial d’Eugene (Estats Units) formant part del quartet de la selecció espanyola. A la sèrie de classificació, Retamal va signar la millor posta dels quatre atletes estatals (9’10s) i va demostrar que és un dels esportistes amb més projecció de l’atletisme català. Malgrat el bon resultat individual del penedesenc, el combinat estatal no va poder classificar-se per la gran final a l’obtenir la novena millor marca de tots els participants (només 8 passen a la final).

Retamal va fer equip amb Bernat Canet, Jesús Gómez i Sergio López. El quartet va parar el crono en un espectacular 38.70 a la seva sèrie, la tercera millor marca de tots els temps en aquesta exigent prova. Per a poder entrar a la final, però, hauria fet falta batre l’actual récord d’Espanya que està fixat en 38.46 (Brasil va entrar a la final en la darrera plaça disponible signant un 38.41).

Retamal no ha pogut participar a nivell individual al mundial d’Eugene a la seva prova dels 200 lliures perquè la Federació Espanyola d’Atletisme va decidir, a darrera hora, reduir el número de seleccionats per viatjar fins Eugene. Retamal és l’actual campió d’Espanya dels 200 lliures.

El martinenc afegeix, amb el seu gran concurs en el 4×100, el seu nom a la llista d’atletes estatals de primer nivell. Un altre atleta penedesenc, Edu Viles, encara ostenta a dia d’avui el récord del 4×100 estatal aconseguit el 2013 al mundial de Moscou (38.46). Viles va formar equip aquell any amb Sergio Ruiz, Bruno Hortelano i Angel David Rodríguez.

També et pot interessar

Comentaris