Cineclub Vilafranca acull un projecte per recuperar la memòria cinematogràfica de la gent gran

21/07/2022 - 16:00h

Dimecres que ve es projectarà “El pisito” al Casal d’Avis del Tívoli i es farà un cinefòrum que formarà part d’un documental produït per la Federació Catalana de Cineclubs

Portar el cinema a casals de gent gran i a centres de dia per apropar-lo als avis i àvies, que podran compartir la seva experiència i la seva memòria cinematogràfica en un cinefòrum. Aquest és l’objectiu de “Què gran és el cinema”, un projecte que arriba al Casal d’Avis del Tívoli de Vilafranca el proper dimecres 27 de juliol a les 11 del matí, amb la projecció d’“El pisito” (1958), de Marco Ferrari. La sessió està organitzada per la Federació Catalana de Cineclubs, amb la col·laboració de Cineclub Vilafranca i el Servei de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquest projecte de recuperació de la memòria oral i sentimental de l’experiència cinematogràfica vol reivindicar els testimonis orals com a document històric, ja que el cinema va ser un instrument essencial per entendre la vida cultural i social durant el segle XX.

El primer cinefòrum es va fer l’any passat a Martorell, i aquest 2022 s’ha fet a Sant Carles de la Ràpita i properament a Vilafranca, Vic, Castellar del Vallès i Bescanó, totes elles poblacions amb cineclubs que coorganitzen l’activitat. Cada projecció tindrà una temàtica diferent, buscant un debat amb aportacions diferents. Tots els cinefòrums s’estan gravant per fer-ne un petit documental dirigit per Quim Crusellas que s’estrenarà l’any 2023.

També et pot interessar

Comentaris