Assaigs oberts i crides per revifar la festa major dels petits de Vilafranca

L’obertura d’inscripcions, el mes de maig, va deixar un centenar de places per cobrir quan la tendència habitual era la inversa

El 16 de maig s’obrien les preinscripcions per participar a la festa major dels petits de Vilafranca. 350 places a repartir entre els 16 balls del seguici infantil obertes a escolars de Primària. Habitualment, el període d’inscripcions es tancava amb més demanda que oferta, de manera que un centenar d’infants quedava sense plaça. Enguany, però, la tendència ha canviat radicalment i van quedar lliures un centenar de places.


Hi ha diverses explicacions, segons els responsables de la comissió de la festa major dels petits. D’una banda, hi ha una franja d’edat, sobretot els petits que ara tenen 6 i 7 anys, que els dos darrers anys no han vist o no han viscut una festa major amb normalitat. D’altra banda, l’avançament del curs escolar fa que algunes famílies que feien les vacances els primers dies de setembre les hagin modificat i les facin durant els mesos de juliol o agost, de manera que no els és possible assistir als assajos.


Aquestes causes al marge, enguany alguns balls han hagut de fer mans i mànigues per omplir els grups. Assajos oberts i convocatòries a través de les xarxes socials han estat les fórmules més utilitzades per completar els balls. La mesura, segons la comissió, ha funcionat en alguns balls com els Capgrossos.


Com és habitual, els balls més sol·licitats pels infants són Diables, Pastorets, Panderetes i Cotonines, que han fet ple.
D’altra banda, altres balls com els Bastoners, Serrallonga i el Ball Pla, tot i que ha costat han aconseguit formar grups. Altres com els Panderos van fer convocatòria dies enrere; els Figuetaires també buscaven balladors, i, a més dels Capgrossos i els Nans, qui ha optat per un assaig obert per tal que la canalla conegui el ball és l’Àliga.
Sigui com sigui, la comissió confia que l’1 de setembre la festa major dels petits es torni a omplir d’infants de totes les edats perquè “no contemplem que algun ball no surti”.

També et pot interessar

Comentaris