Els Castellers de Vilafranca continuen mostrant la seva fortalesa a Lloret de Mar

Foto: Xavier Vicente – Castellers de Vilafranca
18/07/2022 - 10:45h

Els verds descarreguen el tercer 3d9f de la temporada a Lloret de Mar i l’acompanyen amb el 5d8 i el 7d8

Els Castellers de Vilafranca continuen mostrant una fortalesa molt destacable en un cap de setmana on els de la camisa verda es van anotar l’únic castell de nou que es va poder veure a les places castelleres del país. Després de Tarragona i Altafulla, aquest dissabte va ser a Lloret de Mar que arribava el tercer 3d9f de la temporada després d’haver-lo desmuntat per precaució quan entraven dosos.

L’actuació es va iniciar amb el tercer 5d8 de la temporada que va mostrar una solidesa impecable. Un castell amb la mirada posada per pujar-lo un pis en un futur. En segona ronda la tècnica apostava pel 3d9f, castell que a l’entrada de dosos i amb un pis de terços excessivament obert es va optar per més seguretat baixar-lo. El castell escollit per tercera ronda era una estrena. La del 7d8, una construcció que requereix moltes camises però que serveix a la colla per anar foguejant castellers que potser en altres construccions no tenen l’ocasió de pujar. Des del 2015 que no es tirava aquest castell que es va descarregar sense cap tipus de problema. I lluny de sortir de plaça sense el castell de nou la colla va optar per tornar-hi amb el tres folrat que des d’inici va mostrar més seguretat i que es va acabar descarregant. Era el tercer cap de setmana consecutiu on els Castellers de Vilafranca han portat castells grossos a plaça i novament sense cap caiguda. La ronda de pilars va acabar amb un segur pilar de sis.

La màquina de fer castells no s’atura i arriben dues actuacions exigents en el calendari dels verds. Les Santes a Mataró i la festa major de Vilanova i la Geltrú. Destaca de l’assaig de divendres passat la prova de td9fm on es va arribar a col·locar dosos. Aquest seria el castell novetat per Mataró sempre que els assajos siguin en la línia ascendent i hi hagi prou camises en una actuació on sempre es compta amb la col·laboració dels amfitrions i amics dels Capgrossos de Mataró. A l’estrena de la torre l’acompanyaria amb tota probabilitat el 3 i 4d9 folrats amb la incògnita del pilar per saber quants pisos tindrà.

També et pot interessar

Comentaris