Els Xicots descarreguen el primer 7 de 7 de la temporada

13/07/2022 - 11:34h

Els de la camisa vermella van actuar a la diada de Festa Major de la Granada on van signar la seva millor actuació del que portem de temporada

Aquest passat dissabte a la diada de Festa Major de la Granada els Xicots han signat la millor actuació de la temporada, tot descarregant el primer 7 de 7 del curs. Hi van actuar acompanyats de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès.

Els Xicots, després de dos pilars de 4 de salutació, van obrir plaça amb el segon 5 de 7 que provaven aquest 2022, i que no portaven a plaça des del primer assolit enguany a la Diada Joan Sol de principis de maig a Vilafranca. El castell va pujar decidit i a la primera, i els Xicots van aconseguir així repetir el que és fins a dia d’avui el màxim castell de la colla. Destacar varies estrenes en el castell, en els tres nivells que el fan possible: una acotxadora a nivell de canalla, un baix en el tronc, i diverses estrenes en les posicions clau de contraforts i laterals.

A continuació van encarar el que era la principal estrena de la jornada, el 7 de 7. Després d’un peu desmuntat, en que la estructura del tres quedava massa separada de la del quatre, van enlairar-lo a la segona. El castell es va poder carregar amb solvència, i van saber-lo defensar amb caràcter a la baixada. La colla assolia així descarregar el 23è set de set del seu historial, en una mostra de potencial social, ja que un castell d’aquesta amplada implica dos poms de dalt, 28 castellers/es de tronc, -7 baixos inclosos-, 14 crosses, 7 contraforts, 7 primeres mans, 7 agulles, 14 laterals, i les segones i terceres, i resta de la pinya. Un castell que fa colla.

Per acabar la ronda de castells van aixecar el 4 de 7 amb l’agulla, que la setmana passada havia quedat en intent a Tarragona. I aquest cop sí, el van poder descarregar, essent també el segon de la temporada, i assolint així l’objectiu de màxims que s’havia plantejat l’equip tècnica, de portar tres castells de set i mig a l’important actuació de La Granada. Van tancar la ronda de pilars amb 4 pilars de 4 simultanis.

Els van acompanyar a plaça els Bous de la Bisbal, que van descarregar tres castells de sis pisos, destacant el primer 4 de 6 amb l’agulla de la temporada. En acabar la Diada castellera van fer la seva exhibició els Falcons de Vilafranca.

Els Xicots segueixen assajant els dimarts a les 20h, dimecres a les 21h. i divendres a les 22h., i el proper compromís és aquest proper dissabte dia 16 de Juliol a les 6 de la tarda, a la Festa Major de Masquefa.

També et pot interessar

Comentaris