Una dotzena de famílies ocupa un bloc a la Girada

07/07/2022 - 18:36h

L’entrada s’ha dut a terme per respondre a la necessitat d’un col·lectiu amb moltes dificultats per accedir a un habitatge

El bloc de pisos situat al carrer Falcons número 11 de Vilafranca i propietat de la Sareb està ocupat per 12 famílies, segons ha informat el Sindicat de Llogateres. L’acció s’ha dut a terme per respondre a la necessitat d’habitatge d’aquestes famílies, que tenen moltes dificultats per accedir a la borsa i per complir els requisits que demanen els propietaris i les immobiliàries, que, segons diuen, esgrimeixen arguments “racistes i classistes”.
El Sindicat de Llogateres, que empara aquesta acció, denuncia que “el parc d’habitatge públic a Vilafranca està saturat i la llista d’espera per accedir-hi és de mínim dos anys”. Al mateix temps, també es queixa de l’elevat preu mitjà de lloguer i de la falta d’habitatge per a víctimes de violència masclista. Aquest és el cas d’una de les famílies ocupants, tot i que n’hi ha d’altres a qui des de l’Ajuntament se’ls denega sistemàticament el padró.
Des d’abans de l’any 2016, el bloc del carrer Falcons està tancat, per aquest motiu s’ha decidit ocupar-lo amb famílies en risc d’exclusió residencial.

També et pot interessar

Comentaris