The Growing Season, Fiona Carol i Lia Sampai & Adrià Pagès, al cicle ‘Com està el pati’

27/06/2022 - 12:55h

Els tres concerts tindran lloc els dijous de juliol al pati de la biblioteca Torres i Bages i s’acompanyaran d’una degustació de vermut

La Biblioteca Torras i Bages organitza la quarta edició del cicle de concerts Com està el pati! Durant el mes de juliol la Biblioteca torna a oferir música en directe. Seran els propers dijous 7, 14 i 21 de juliol a les 7 de la tarda al pati de la mateixa Biblioteca. Com és habitual, l’entrada a les actuacions serà lliure, però amb aforament limitat, i durant l’espectacle hi haurà la tradicional degustació de vermut.

La primera actuació serà el proper dijous 7 de juliol i anirà a càrrec del duet penedesenc The Growing Season nascuts de la inquietud musical de dos companys d’escenaris del Penedès molt influenciats pels sons del folk britànic i nord-americà: Èric Grimau (veu i piano) i Albert Berches (veu i guitarra).

Durant l’actuació presentaran un recull de les cançons que van començar a crear a partir del febrer del 2020. Des de llavors, i amb tot el que va succeir setmanes després, el període de creació no ha cedit fins el dia d’avui.

El seu directe és una expressió de força i tendresa. El seu primer senzill, auto-editat, el formen tres cançons que porten a les orelles un conjunt d’inquietuds, experiències, reflexions, records del passat, reptes del present i somnis pel futur.
El dijous 14 de juliol també a les 7 de la tarda Fiona Carol, és estudiant de Psicologia (URV) i apassionada de la música i la dansa contemporànial. Inicia el seu pas per la música l’any 2012 a classes de piano a l’escola Contrapunt. Un any més tard, dins del combo The Frogs de la mateixa escola, s’anima a acompanyar la música amb la veu. No és fins al 2018 que inicia un camí en solitari a piano i veu per locals i festes majors. Quasi sempre amb música pop, tot i que li agraden tots els gèneres. Escriu la seva primera cançó dedicada als seus avis el mateix any. Es defineix com una persona que gaudeix de transmetre amb la música i del que la música li transmet.

Lia Sampai i Adrià Pagès tancaran el cicle el dijous 21 de juliol a les 7 de la tarda. Lia Sampai, actriu (Institut del Teatre, 2021) i psicòloga de formació (UAB, 2018), s’endinsa en el món de la música l’any 2017, concursant en certàmens de cançó d’autor.

De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seves cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos. Guanyadora de nombrosos reconeixements, avui ja prepara un tercer treball, on parla de les Terres de l’Ebre; bressol de les vivències de la cantautora que són sempre llavor de les seves cançons.
Sampai publica el seu primer disc “La Fada Ignorant” l’any 2019, fruit del premi que va obtenir al Concurs de Cantautors de la FI, a Andorra, el 2018. Va ser per enregistrar aquest primer treball, que Lia Sampai va conèixer a Adrià Pagès, guitarrista i compositor, amb qui han publicat també un segon disc l’any 2021, anomenat “Amagatalls de llum”.

També et pot interessar

Comentaris