El CCBP contracta 22 persones durant un any

23/06/2022 - 12:28h

L’ens comarcal s’ha acollit al programa d’ocupació TREFO per a la convocatòria del període 2021/2022

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha acollit aquesta setmana l’acte de presentació de l’inici del Programa Treball i Formació (TREFO) en les convocatòries 2021 i 2022.

En aquest programa de foment de l’ocupació i la formació al Baix Penedès s’han incorporat amb contracte laboral d’un any de durada 22 persones en tasques de millora dels espais públics i d’atenció ciutadana als municipis d’Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, La Bisbal del Penedès, Bonastre, Llorenç del Penedès, Masllorenç, El Montmell, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva.

S’han incorporat en total 18 peons de brigada i 4 auxiliars administratives, tots repartits pels diferents municipis.

Des de l’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès, degut a l’elevat nombre de persones en situació d’atur de llarga durada a la comarca, va estimar oportú demanar a la Generalitat de Catalunya la seva participació en aquest programa, del qual actua com a entitat beneficiària i col·laboradora del SOC, que conjuntament amb els ajuntaments, permeten que aquest projecte es realitzi i que les persones beneficiàries puguin dur a terme el seu projecte de millora ocupacional.

El Programa Treball i Formació (TREFO), com a política activa d’ocupació, estableix projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, permetent desenvolupar tasques professionals amb una experiència laboral en el mercat laboral mitjançant un contracte de treball de 12 mesos a jornada complerta amb acompanyament individual i  formació adaptada a les necessitats individuals i grupals amb l’objectiu d’assolir la millora de les competències bàsiques i transversals.

També es realitza orientació laboral per a la recerca futura de feina, ja que l’objectiu final és la inserció laboral de les persones un cop finalitzada l’experiència laboral.

Cal destacar que des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’estima que una de cada tres persones que han passat pel Programa Treball i Formació es reincorporen novament al mercat laboral de forma regular durant els mesos següents.

El president del CCBP, Joan Sans ha destacat la importància de notícies com aquesta o la inclusió de la comarca al Programa Comarques del SOC per lluitar activament per rebaixar el nombre d’aturats.

També et pot interessar

Comentaris