L’incendi d’Olivella que ha afectat Avinyonet ja ha cremat més de 130 hectàrees

(FOTO: AJUNTAMENT D’AVINYONET)
18/06/2022 - 19:13h

El foc s’ha declarat pels voltant de la 1 del migdia d’aquest dissabte al massís del Garraf, i primer ha creuat cap a l’Arboçar, i després cap a Can Mitjans

Els veïns i veïnes d’Avinyonet del Penedès respiren una mica més tranquils després que ja s’hagi pràcticament controlat l’incendi que ha afectat aquest dissabte el municipi, i que s’ha iniciat a Olivella (Garraf).

El foc s’ha declarat a cap a la una del migdia i, segons el cos d’agents rurals de la Generalitat, cap a les 7 de la tarda ja ha afectat unes 130 hectàrees. Les flames han començat al Massís del Garraf i s’han extès, primer, cap a l’Arboçar (Avinyonet). Segons ha explicat l’alcalde avinyonetenc, Cèsar Herraiz, l’incendi ha virat de direcció i després s’ha dirigit cap al nucli de Can Mitjans.

En les tasques d’extinció de les flames hi estan treballant 42 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris.

A través de whatsapp, cap a tres quarts de 7 de la tarda, Herraiz ha explicat als veïns que “l’incendi està bastant controlat i sembla que apagant-se a la zona dels Palagons (Can Mitjans)”. A banda de les hectàrees cremades, l’alcalde ha dit que no s’han hagut de lamentar danys personals.

Cèsar Herraiz ha avançat que a dos quarts de 8 de la tarda s’ha programat una reunió telemàtica amb responsables de la Generalitat, per fer una primera avaluació de l’impacte de les flames, així com de les possibles causes que les han provocat.

Aquesta tarda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha visitat el punt de control de Bombers a Canyelles (Garraf).

També et pot interessar

Comentaris