El prestigiós Juan de la Rubia improvisa aquest vespre a l’orgue del Vendrell

17/06/2022 - 11:00h

L’església de Sant Salvador serà l’escenari del concert en paral·lel a la projecció muda ‘La Passió de Joana d’Arc’

Avui divendres, a 2/4 de 9 del vespre a l’església parroquial del Vendrell es podrà gaudir de la pel·lícula muda La Passió de Joana d’Arc amb les improvisacions a l’orgue del prestigiós organista Juan de la Rubia. El concert serà gratuït i no cal fer reserva prèvia, però com sempre al final hi haurà unes paneres per dipositar els donatius, que durant tota la temporada s’estan destinant a ajudar el poble ucraïnès. El concert no serà retransmès ni per les xarxes de l’orgue, ni per Televisió El Vendrell.


La passió de Joana d’Arc és una pel·lícula muda francesa del 1928 del director i guionista danès Carl Theodor Dreyer, protagonitzada per Maria Falconetti. Narra el processament de l’heroïna francesa Joana d’Arc davant la Inquisició i es basa en la documentació autèntica del judici de Joana d’Arc.


És àmpliament considerada com una fita del cinema, sobretot per la seva producció, la direcció de Dreyer i l’actuació de Falconetti, que ha estat descrita com una de les millors de la història del cinema. La pel·lícula resumeix el temps en el qual Joana d’Arc va estar captiva dels anglesos, i se’n representa l’enjudiciament i l’execució.


El director de cinema danès Dreyer va passar més d’un any investigant Joana d’Arc i les transcripcions del seu judici abans d’escriure el guió. Dreyer va triar l’actriu de teatre Falconetti com a Joana en el seu únic paper principal al cinema.

També et pot interessar

Comentaris