El Paraules als Claustres presenta un espectacle musical i literari

16/06/2022 - 16:30h

‘A propòsit d’Erri’, aquest divendres al claustre de Sant Francesc, a càrrec del periodista i activista David Fernández i la compositora, pianista i cantant Lu Rois

Avui al vespre, a les vuit, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc l’espectacle musical i literari ‘A propòsit d’Erri, la força incendiària de les paraules’. El recital anirà a càrrec del periodista i activista social David Fernàndez i de la compositora, pianista i cantant Lu Rois.

Continuant amb el seguit d’actes culturals que formen part del cicle Paraules als Claustres, es farà al claustre el recital dedicat a l’escriptor italià Erri de Luca. Nascut a Nàpols l’any 1950, Erri de Luca és periodista, novel·lista i poeta. Va ser membre del grup Lotta Continua, organització que el 1969 es va crear arran d’una escissió del moviment obrer-estudiantil de Torí, que havia iniciat una activitat militant a les universitats i a fàbriques com Fiat i que es va centrar a difondre la radicalització des dels estudiants i els joves fins als treballadors, i va tenir un paper important en la creació de centres socials. Autor d’obres com Aquí no, ara no (1989); Tu, meu (1998); Tres cavalls (1999); Montedidio (2002); El pes de la papallona (2011); El dia abans de la felicitat (2012) o Història d’Irene.

Va escriure el pamflet La paraula contrària (2016) en defensa de la llibertat d’expressió. Entre altres premis, ha estat guardonat amb el France Culture, el Femina Étranger a França o el Petrarca d’Alemanya. Va exercir per viure moltes arts i oficis, a Itàlia i l’estranger, va ser treballador qualificat, conductor de camió, treballador de magatzem, paleta . Va ser treballador en una fàbrica, paleta a Nàpols, després del terratrèmol, paleta a França, voluntari a Àfrica, a Tanzània, on va contreure la malària, treballador de pista a l’aeroport de Catània i paleta a Milà i Roma, fins al 1997. Durant la guerra a l’exIugoslàvia va fer de conductor de combois d’ajuda humanitària. El 1999 va anar a Belgrad durant el període dels bombardejos de l’OTAN.

Un activista i una compositora

David Fernàndez (Barcelona, 1974) és periodista, cooperativista i activista social. Ha escrit, entre d’altres, Rastres de Dixan, amb l’advocat Benet Salellas; Cop de CUP, conjuntament amb Julià de Jòdar i August Gil Matamala; i En el principi de tot hi ha la guerra (2017). Ha coordinat Llums i taquígrafs. Atles de la corrupció als Països Catalans (2014). Entre els anys 2012 i 2015 va ser diputat i portaveu de la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya. El 2015 va escriure el pròleg de la traducció catalana de La paraula contrària, d’Erri de Luca, un manifest a favor de la llibertat d’expressió. Els seus pas pels escenaris s’ha fet popular els darrers anys arran de la seva participació en el grup Ovidi4.

Lu Rois és compositora, pianista i cantant. Va debutar l’any 2014 amb el disc Camí del far. Vindria poc després l’EP Cau de lluna i el segon llarg, Clarobscur (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten amb més fermesa i prenen noves dimensions en el nou disc, Microcosmos, un treball que gravita sobre la maternitat, en totes les seves cares i accepcions.

L’assistència al recital és lliure, però l’aforament és limitat.

També et pot interessar

Comentaris