La vilafranquina Anna Gual s’emporta el 45è Premi Miquel de Palol de poesia

16/06/2022 - 00:14h

Dotat amb 6.000 euros, se l’ha endut pel poemari titulat ‘Les ocultacions’ que sortirà publicat al setembre

La vilafranquina Anna Gual s’ha endut el 45è Premi Miquel de Palol de poesia. L’autora vilafranquina de 36 anys s’ha emportat un premi dotat amb 6.000 euros per l’obra “Les ocultacions”, escollida d’entre seixanta poemaris. Un llibre que recorre els llocs ocults de la geografia personal de l’autora i intenta posar llum als misteris de l’existència.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona i màster en Direcció de Marketing a ESIC Gual ha publicat Implosions (LaBreu Edicions, 2009), L’ésser solar (Lleonard Muntanter Editor, 2013; Premi Pare Colom de poesia); Símbol 47 (LaBreu Edicions, 2015) i la trilogia Arrel Trinitat, formada pels poemaris Molsa (AdiA Edicions, 2016; Premi Bernat Vidal i Tomàs); El tubercle (Editorial 3i4, 2016; Premi Senyoriu Ausiàs March) i Altres semideus (LaBreu Edicions, 2019). El seu darrer poemari és Ameba (Llibres del Segle, 2020; Premi Cadaqués a Rosa Leveroni).

El jurat ha revelat el veredicte aquest dimecres d’uns guardons que es lliuraran durant la Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana, el 20 de setembre a l’Auditori de Girona.

D’altra banda l’escriptor Martí Gironell s’ha endut el 55è Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la ‘El fabricant de records’. Dotat amb 30.000 euros, l’obra s’ha imposat als 72 originals. La novel·la és un viatge a través de la mirada fotogràfica de Valentí Fargnoli, un fotògraf ambulant que, a principis del segle XX, va retratar l’ànima del país per explicar-nos una història èpica, heroica, poètica i delicada feta de records i secrets.

Finalment, el 43è Premi Carles Rahola d’assaig, distingit també amb 6.000 euros, se l’ha endut Joan Esculies per l’obra ‘Josep Fornas, el solucionador’, que retrata la vida del polític i editor.

A la vetllada dels lliuraments dels premis es donarà a conèixer el premi Aurora Bertrana de traducció i s’atorgaran els premis Cerverí de lletra de cançó i lletra per a projectes digitals de literatura catalana. Les obres guanyadores dels premis que s’han anunciat aquest dimecres arribaran a les llibreries el 21 de setembre.

També et pot interessar

Comentaris