Torrelavit homenatja els donants de sang amb un nou monument

13/06/2022 - 18:38h

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, recorda la importància que hi hagi relleu generacional al grup de donants

L’Ajuntament de Torrelavit ha inaugurat aquest diumenge el monument Vasos connectors de l’artista local Jordi Cuyàs en homenatge als donants de sang de la població, a la nova plaça del carrer del Molí. L’acte, que va comptar amb la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, com a amfitriona, va servir per remarcar la importància i l’altruisme dels donants de sang en un moment en què la Covid-19 ha posat sobre la taula els problemes derivats de la gestió de la salut.

Vergés va explicar que “és vital que hi hagi relleu generacional al grup de donants per garantir que es puguin mantenir els nivells de donacions actuals o, fins i tot incrementar-los” i va agrair públicament el gest de les persones que fan aquestes donacions tan importants per garantir la vida, moltes vegades, de desconeguts.

L’escultura, feta en ferro, representa un cor i unes gotes de sang que corren per unes venes i artèries que també es poden visualitzar com un cep, en una clara al·legoria a allò que dona vida al Penedès. Precisament, l’autor de la peça va explicar que la seva voluntat ha estat fer una interpretació de la sang com a font de vida.

L’alcalde, Manuel Raventós, va agrair la generositat de totes les persones que cada vegada que es fan campanyes de donacions se sumen al col·lectiu de donants i va animar a mantenir viu aquest esperit altruista. L’acte va comptar amb la participació de les danses, els gegants i els diables petits de Torrelavit i va acabar amb un petit vermut.

Precisament, el Dia Mundial dels Donants de Sang se celebra cada any el 14 de juny des de fa 18 anys com a mostra d’agraïment i reconeixement a les persones que salven vides amb aquest petit gran gest

Comentaris