Diumenge es presenta el darrer poemari de Rosa Fabregat a la Cumprativa

10/06/2022 - 10:00h

La recent Premi Nacional de Cultura 2022 és autora de ‘L’últim cant’ i havia estat molts anys farmacèutica de Llorenç del Penedès

L’octubre del 2021 La Cumprativa de Llorenç del Penedès va iniciar el cicle ‘Cumprasia’ per tal de donar a conèixer i apropar la poesia al públic.

Aquest diumenge, a 2/4 d’1 del migdia, fa un pas més i presenta, a la sala del teatre, el seu nou projecte: les edicions Cumprasia, amb la publicació de L’últim cant, del darrer poemari de Rosa Fabregat, Premi Nacional de Cultura 2022.
L’elecció de Rosa Fabregat per al primer volum d’aquesta col·lecció no és casual, ja que l’escriptora de Cervera va estar vinculada molts anys a Llorenç del Penedès, on va exercir l’ofici de farmacèutica. Fabregat estarà acompanyada de Maria Teresa Fontanals, responsable del pròleg del llibre; Roser Guasch, encarregada de les correccions; Ramon Sicart com a director i coordinador de Cumprasia, i Carles Figueras, responsable de la programació.

Rosa Fabregat (Cervera 1933). Escriptora, doctora en Farmàcia i acadèmica de l’Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Des de la publicació del seu primer llibre, Estelles (1979), Premi Vila de Martorell 1978 de Poesia, ha desenvolupat una intensa activitat creativa, poètica i narrativa, que ha compaginat amb la col·laboració en publicacions periòdiques.
El conjunt de la seva producció engloba 8 novel·les i 20 llibres de poesia.

La seva trajectòria intel·lectual va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi (2017) i alguns del seus poemes han estat traduïts a l’alemany, el castellà, el rus o l’anglès. Fa uns dies va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2022.

També et pot interessar

Comentaris