El Falcons de Vilafranca organitzen aquest cap de setmana un maridatge visual

09/06/2022 - 12:56h

Les obres de l’artista valenciana María José Planells aniran maridades amb un vi del celler Clos Costela

Aquest dissabte i diumenge, els Falcons de Vilafranca obren les portes del seu local per celebrar la primera edició del cicle “Falcons, art i vi”. Durant els dos dies es podrà gaudir d’una exposició d’art del tot original on totes les obres de l’artista valenciana María José Planells aniran maridades amb un vi del celler Clos Costela. El maridatge serà gratuït i es podrà fer el dissabte a partir de les 19 hores i diumenge de 12 a 14h i de 18 a 22h. El format permetrà a l’espectador gaudir de l’art i ho podrà complementar amb l’olfacte i el gust.

L’exposició Maridatge visual és una proposta artística multidisciplinar que pretén crear una experiència immersiva en l’espectador, activant dos dels nostres sentits, el visual i el gustatiu; unit amb la poètica del concepte descriptiu de les obres. Activar el sentit visual mitjançant la mostra de les obres (els gravats), el gustatiu gràcies al tast dels vins i la experiència literària a través de la lectura individual del concepte de les obres, que també aniran acompanyades amb la seua corresponent fitxa tècnica.

Aquesta exposició la podríem classificar com a Art relacional, ja que sense la participació dinàmica dels visitants no es podria portar a terme (principi de presència activa). L’exposició engloba varies seqüències, corresponent a diferents etapes. La gran majoria de vegades treballa en sèries, investigant un tema, un motiu o una inquietud en concret, que es retroalimenta i connecta amb la seva obra passada a la qual torna quasi com una auto-cita o auto-referencia.

L’exposició pretén establir una relació íntima entre les peces, l’espai i l’espectador, incitant-li a ser còmplice de l’obra.

Clos Costela és un projecte vitivinícola situat a la Vall de Mediona, a més de 600 metres d’altura. Fem agricultura regenerativa intentant que la vinya s’integri a la natura. Que el sòl que habita sigui un entorn on els cicles naturals flueixin en harmonia. Que les poblacions de microorganismes siguin abundants i equilibradores per a que les plantes, inclòs el cep, creixin sanes i siguin resistents a plagues i malalties. Que la vinya sigui una prolongació del bosc, que segresti carboni, que formi humus i que, a més, produeixi un raïm de qualitat: equilibrat i sa.

També et pot interessar

Comentaris