Avui s’enceta el primer acte de celebració dels 75 anys de la secció de ballet del Casal

09/06/2022 - 10:10h

“Fils de Dansa” és una mostra dels vestits dels festivals de la secció de ballet, que s’inaugurarà aquest dijous a les vuit del vespre al vestíbul del Teatre Casal

Aquest any es compleixen 75 anys de la fundació de la secció de ballet del Casal de Vilafranca, una de les més representatives de la tasca que du a terme l’entitat i que avui és l’Escola de Dansa Assumpta Trens.

La tècnica de projectes del Casal de Vilafranca Cristina Gallardo, juntament amb la directora de l’escola de dansa, Neus Fransi i dues exalumnes que s’han ocupat de fer una investigació exhaustiva: la Paquita Parrilla i la Roser Esteve, han impulsat tres accions de celebració que tindran lloc entre els mesos de juny i octubre de 2022.

Les tres accions estan centrades en els eixos: recerca i difusió. La recerca, per apropar al públic la figura de l’Assumpta Trens, avançada al seu temps i referent per moltes dones de la vila en el seu moment i la difusió, que té com a objectiu donar a conèixer el seu llegat, la permanència de l’escola dirigida per dones, de forma ininterrompuda durant 75 anys.Els actes s’enceten aquest dijous 9 de juny a les 20h al vestíbul del Teatre Casal, amb la inauguració de l’exposició “Fils de Dansa”, que quedarà exposada al públic fins al 17 de juliol al mateix vestíbul. Aquesta exposició serà una mostra de vestits dels espectacles de ballet de la secció de Casal. Una activitat en la qual ha estat imprescindible l’ajuda de la modista Alba Gabarró.

Per acabar amb els actes, al mes d’octubre de 2022, es publicarà el projecte de recerca o segona edició del “Quadern d’Història” del Casal. L’entitat va iniciar una col·lecció de quadernets que recullen parts importants de la història del Casal, essent el primer la secció de la Cultura de la Dona i seguit d’aquesta edició centrada exclusivament en la secció de dansa de l’entitat. La Paquita Parrilla i la Roser Esteve, exalumnes de l’escola, han estat les responsables de redactar i recopilar fotografies i informació sobre els 75 anys d’història de la secció de ballet, per tal de poder redactar  aquest “Quadern d’Història”.

També et pot interessar

Comentaris