La CUP diu que encara hi ha marge per aturar l’Agroparc

02/06/2022 - 21:00h

Els anticapitalistes fan costat a la plataforma StopAgroparc i denuncien el canvi de posicionament d’ERC davant el projecte

El projecte d’Ametller Origen per construir un agroparc a Gelida té un nou opositor. La CUP s’ha sumat aquesta setmana a les crítiques de la plataforma StopAgroparc, que fa mesos que demana que s’aturi el projecte perquè considera, entre d’altres, que l’Agroparc tindrà un gran impacte paisatgístic en el territori.

Quim Navales, regidor de la CUP de Gelida, ha fet públic el suport del seu grup a les al·legacions que han presentat els diferents grups ecologistes a la proposta, i s’ha mostrat especialment crític amb ERC de Gelida, a qui ha acusat de cometre “frau democràtic”. Navales ha explicat que els republicans s’oposaven en el seu darrer programa electoral al projecte d’Ametller i ara han canviat de postura. “ERC assegura ara que Ametller és la solució per al municipi”, ha criticat Quim Navales.

“Demanem a l’alcaldessa Lluïsa Llop que torni a la seva posició inicial”, ha apuntat el regidor cupaire, que considera que aquest gir és “el preu que ha de pagar l’alcaldessa per mantenir la seva cadira al Parlament”.

Jordi Asensi, representant d’StopAgroparc, ha recordat els motius pels quals la plataforma s’oposa al projecte d’Ametller, fent un èmfasi especial en el fet que la zona on es vol construir el macroparc és un connector natural “de gran valor”. Asensi ha assegurat que l’àliga cuabarrada –una espècie autòctona amenaçada que nidifica en aquesta zona– és possible que “no suporti aquesta pressió humana”.

El posicionament de la CUP de Gelida també ha rebut el suport del grup parlamentari, que es va fer visible amb la presència de la diputada Laia Estrada a la roda de premsa de la formació. Estrada es va mostrar convençuda que encara hi ha temps d’aturar el projecte d’Ametller, i va dir que per aconseguir-ho és necessària acció política i mobilització ciutadana.

La diputada de la CUP també va denunciar que el projecte de l’Agroparc, a parer del grup, “respon a un model de país que posa els interessos empresarials pel davant dels del territori”.

També et pot interessar

Comentaris