Firart enceta una nova etapa sota la direcció de les artistes Cristina Gallardo i Joana Salvadó

01/06/2022 - 14:30h

El nou supermercat d’art de petit format, que seleccionarà quaranta artistes, elimina la subhasta per convertir-lo en un sorteig d’art

Aquest dimarts s’ha presentat la nova direcció i el nou rumb del firart, la fira d’art de petit format, que l’any passat va tancar una etapa de 33 anys. Així, sota la direcció de les joves artistes vilafranquines Cristina Gallardo i Joana Salvadó per festa major la capella de Sant Joan tornarà a acollir obres d’art però amb alguns canvis significatius.

D’entrada s’ha explicat que la proposta acollirà un màxim de 40 artistes i que es buscarà, com a novetat, introduir altres disciplines artístiques com l’escultura, la joieria o la ceràmica a les ja existents de pintura, fotografia i art digital.

Un de les grans pilars que ha pogut fer realitat aquesta nova etapa del Firart ha estat Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès i persona molt implicada en temes socials i culturals de la vila, que va traspassar l’interès de continuar amb l’esdeveniment als anteriors promotors de Firart, Quim Jubert, Ramon Nadal i Ricard Rafecas, amb qui va arribar a un acord per garantir-ne la continuïtat de la fira tenint així l’aval dels fundadors i, a la vegada, els mateixos administradors de la festa major de Vilafranca.

Desapareix per complet la subhasta que servia per recaptar fons per la festa major i, en canvi, les organitzadores han explicat que es substituirà per un sorteig que se celebrarà l’1 de setembre on les persones que tinguin una de les 40 butlletes premiades podran escollir una de les 40 obres que els artistes hauran cedit a la festa major. Per participar caldrà adquirir les butlletes al preu de 10€ que es posaran a la venda a la parada dels administradors o al mateix firart.

La convocatòria per participar al nou Firart SMP s’ha obert oficialment i fins al 21 de juny els artistes interessats en participar-hi podran consultar les bases al web www.firartvilafranca.cat i enviar el seu portfoli amb exemples de les seves obres al correu info@firartvilafranca.cat.

Finalment les responsables de l’organització del nou Firart SMP 2022 han explicat que s’ha tancat un acord amb el Casal de Vilafranca pel qual la fira generarà un espai de diàleg sobre les arts visuals a la comarca en format de taula rodona en el marc del Tribuna Casal.

També et pot interessar

Comentaris