La secció de ballet del Casal de Vilafranca celebra 75 anys

31/05/2022 - 15:50h

El Casal de Vilafranca i l’Escola de Dansa Assumpta Trens portaran a terme tres activitats centrades en dos eixos: La recerca i la difusió

Aquest 2022 farà 75 anys de la creació de la secció de ballet del Casal de Vilafranca, una de les més representatives de la tasca que du a terme l’entitat i que avui porta per nom d’Escola de Dansa Assumpta Trens, quei en va ser la creadora i impulsora. L’Assumpta va decidir l’any 1947 acceptar l’oferiment de l’entitat de tirar endavant la secció de ballet per a nenes i noies. Al llarg de tot aquest temps, la dansa en les seves diferents modalitats ha estat present al Casal amb diferents dones que n’han assumit el lideratge, acabant amb l’actual directora Neus Fransi els darrers 28 anys.

Per aquest motiu , Fransi, directora de l’escola, conjuntament amb dues exalumnes, Paquita Parrilla i Roser Esteve, han realitzat un treball d’investigació exhaucom per part del Casal, la tècnica de projectes Cristina Gallardo per impular tres accions de celebració que tindran lloc entre juny i octubre d’aquest any. Les tres accions estan centrades en els eixos: la recerca i la difusió. La recerca, per apropar al públic la figura d’Assumpta Trens, avançada al seu temps i referent per moltes dones de la vila en el seu moment i la difusió, que té com a objectiu donar a conèixer el seu llegat, la permanència de l’escola dirigida per dones, de forma ininterrompuda durant 75 anys.

Les activitats seran l’exposició “Fils de Dansa”, que tindrà lloc el dia 17 de juliol al vestíbul del Teatre Casal i serà una mostra de vestits dels espectacles de ballet, de la secció de Casal. Una activitat en la qual ha estat imprescindible l’ajuda de la modista Alba Gabarró.

La segona activitat serà l’Espectacle “Assumpta”, una petita mostra de dansa, en la qual participarà tota la secció i que tindrà lloc el 24 d’agost a l’entrada del Palau Baltà de Vilafranca, i que estarà inclosa com a acte previ a la Festa Major, concretament a la sortida de la novena.

Per acabar amb els actes, al mes d’octubre es publicarà el projecte de recerca o segona edició del “Quadern d’Història”del Casal. L’entitat va iniciar una col·lecció de quadernets que recullen parts importants de la història del Casal, essent el primer la secció de la Cultura de la Dona i seguit d’aquesta edició sobre la secció de dansa.

Paquita Parrilla i Roser Esteve, exalumnes de l’escola, han estat les responsables de redactar i recopilar fotografies i informació sobre els 75 anys d’història de la secció de ballet i de redactar aquest “Quadern d’Història”.

També et pot interessar

Comentaris