El Digittecnic CP Vilafranca torna a l’OK Lliga sis anys després

Celebració de l’ascens del CP Vilafranca aquest dissabte. (Foto: Marta Gonzàlez)
28/05/2022 - 21:37h

Ha empatat a 3 gols amb el Mataró i gràcies al 0 a 2 de l’anada al Maresme ha assolit l’ascens a la màxima categoria de l’hoquei estatal

El Diggittecnic Club Patí Vilafranca torna a ser equip d’OK Lliga. Després de cinc temporada a l’OK Lliga Plata i 9 de l’últim ascens, a Grado (Astúries), el Patí ha superat el play-off d’ascens amb el Mataró i ha pujat aquest dissabte a la màxima categoria de l’hoquei patins estatal.

En un pavelló ple a vessar, l’equip vilafranquí ha fet bo el resultat de l’anada al Maresme (0-2) i amb l’empat a 3 gols a Vilafranca n’ha tingut prou per certificar l’ascens.

El partit ha començat amb un cert baix to de joc per part dels dos equips, però potser el Mataró ha buscat un gol que li donés esperances per la remuntada. Amb tot, ha estat Manu Necchi qui ha inaugurat el marcador amb un gol de xut en la primera falta directa del matx, al minut 5.

A la primera part encara hi hauria dos gols més, un per banda. Carbonell ha empatat pel Mataró (9′) i Tomàs Villares, de penal, ha establert el 2-1 al minut 15.

La segona part ha estat de clar domini del Patí, que ha jugat amb posesions llargues i sense arriscar més del convenient. Amb tot, anaven passant els minuts i el marcador no es movia. A 10′ del final, Necchi hauria pogut fer el 3 a 1, però no ha pogut aprofitar la falta directa de què ha disposat.

El matx ha agafat un altre ritme amb l’empat a càrrec d’Ollé, a 7′ del final. El mateix jugador ha xutat al pal una falta directa un minut més tard, per una targeta blava molt rigorosa a Xavi Aragonès.

El Patí encara hauria de patir molt perquè ha vist com Carbonell marcava el 2 a 3 a 3’11” del final i posava els visitants a només un gol de la possible pròrroga.

Sortosament pels vilafranquins i en un gol que ha portat el deliri a la Poliesportiva, un vilafranquí, Arnau Ribas, ha marcat el definitiu 3-3 a 1’25” del final.

Lògicament, amb la botzina final s’ha desfermat l’eufòria, amb invasió de pista inclosa per part d’alguns seguidors més joves. La nota negativa ha estat una lesió al peu del porter David Arellano, que s’ha fet mal en la celebració de l’ascens. Recordem que Arellano es retirava avui de l’hoquei patins en actiu, després d’una llarga trajectòria esportiva en què els sis últims anys ha estat al Digittecnic Club Patí Vilafranca.

Història a la màxima competició

Aquest és el vuitè ascens a la màxima categoria de l’hoquei patins estatal en els 52 anys d’història del CP Vilafranca. El primer ascens a l’aleshores Divisió d’Honor va ser a la temporada 1978/79. Posteriorment va pujar els anys 1988, 1991, 2005, ja com a OK Lliga; 2007, 2009 i a la temporada 2012/2013.

L’any passat, els vilafranquins també havien disputat aquest play-off d’ascens, però no van poder superar l’aleshores equip d’OK Lliga del CP Palafrugell. Aquest dissabte s’han tret aquella espina i la temporada 2022/2023 seran entre els millors equips de l’Estat.

Ascens del CP Sant Ramon

Vilafranca també ha viscut una altra fita positiva en l’hoquei local perquè el CP Sant Ramon ha pujat a la Primera Catalana després de guanyar a Osona, concretament a la pista del Centelles, per 3 a 5. A l’anada del play-off a Vilafranca havien empatat a un gol.