L’onzena edició del Mitjó de Sant Pere de Riudebitlles aposta per un nou format

26/05/2022 - 13:00h

La Mostra d’espectacles de titelles arriba a l’11a edició aquest dissabte amb idees renovades

Dissabte torna el Mitjó a Riudebitlles. La Mostra d’espectacles de titelles, que arriba a l’11a edició, proposa un nou format que integra l’art dins del territori urbà i natural durant un únic dia. Una de les grans novetats d’enguany és el Camí del Riu, una passejada familiar en què públic i artistes es fondran en l’entorn natural excepcional del riu de Bitlles amb l’espectacle itinerant musical i de titelles ‘Transhumància’, de la Cia. Xip xap. Una proposta que posa en valor els models sostenibles de la ramaderia tradicional, amb molta alegria i dinamisme. Durant el recorregut també hi haurà instal·lacions artístiques a càrrec de l’Escola d’Art Arsenal i el centre d’expressió plàstica Zig Zag, de Vilafranca del Penedès. La passejada acaba amb un espectacle ‘Hand Made’, minuciós i amb molt d’humor a càrrec del mim Carlos Martínez. Martínez resideix actualment a Alemanya, on va guanyar el Premi a Artista de l’Any el 2002 i té una llarguíssima i reconegudíssima reputació arreu del món com a actor i com a docent. El Camí del Riu és el tema principal del cartell i imatge d’aquesta edició, realitzat per la il·lustradora vilafranquina Mercè Galí, i és que aquesta proposta innovadora articula l’estructura del nou Mitjó.

Un espai central

La mostra disposarà com sempre d’un espai central, aquesta vegada al casc antic del poble, recentment restaurat, amb foodtrucks, bars, cervesa local, tallers i activitats per a tota la família. Una d’aquestes activitats serà l’espectacle vivencial ‘Secrets’, de Tombs Creatius, en què el públic és el protagonista de la seva pròpia història per mitjà d’un recorregut que barreja artesania i tecnologia per oferir una experiència personalitzada i intensa en un circuit emocionant i misteriós ple de tresors amagats.
També cal destacar la presència d’un dels grans titellaires internacionals de casa nostra, Jordi Bertran, que portarà un dels seus espectacles estrella, ‘Poemes Visuals’. Una proposta inspirada en la màgia de Joan Brossa, un espectacle generós que omple cada racó de l’escena d’un virtuosisme inusual, fruit d’anys de treball.

Reserves prèvies

Per als més menuts, les propostes es concentren al matí amb l’Hora del Conte i taller ‘Topinamburga, la remeiera’, de Roser Serra, i ‘Les sirenes són calbes’, de la Cia. Deliri. I per al públic més adult, el vespre viurà un muntatge atrevit, estripat i potent: ‘Per què balla en Jan Petit’, de Teatre de l’Aurora.
La majoria d’espectacles i activitats són gratuïts, o tenen una participació simbòlica de 2 €, i en la majoria dels casos cal fer reserva prèvia a la web de la mostra, www.mitjoriudebitlles.net,
on també es pot consultar el programa amb més detall i veure vídeos dels espectacles programats.

També et pot interessar

Comentaris