El festival Nu tanca la seva primera edició amb un balanç molt positiu

26/05/2022 - 11:57h

Més de 400 espectadors han gaudit dels actes organitzats per Jazz Club Vilafranca que ja pensa en l’edició del 2023

Diumenge passat a l’hora del vermut va tenir lloc, al Pati de l’Escorxador de Vilafranca, el darrer concert del NU amb l’actuació, oberta a tothom, del trio del saxofonista i flautista Gorka Benítez. Organitzat pel Jazz Club Vilafranca, el Cicle de Música i Vins de mínima intervenció ha comptat amb la participació de cinc cellers elaboradors (Paret Seca, Les Cantarelles, Joan Rubió, La Salada i Can-Vi), i ha gaudit del suport directe de tres entitats tan importants a la Vila com Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Òmnium Cultural de l’Alt Penedès i Cineclub Vilafranca, pels qui només tenim paraules d’agraïment.

Un Cicle tan polièdric com aquest, on s’han prioritzat els concerts acústics i sense microfonia, s’hauria entès molt menys sense la capa protectora de Els Millors Festivals, un ens amb vocació col·lectiva que es vol obrir pas a tots els Països Catalans. Una iniciativa que el Jazz Club sent com a pròpia i en comparteix l’objectiu: donar a conèixer els festivals i el Jazz de petit format.

Totes les activitats han tingut una alta participació, malgrat que la majoria dels espais no eren els habituals. Destaquen en nombre d’espectadors, el concert amb el que obrim aquest comunicat i, sobretot, el magnífic piano sol d’en Marco Mezquida, que va fregar el sold-out a l’Auditori Vinseum. També ha tingut una molt bona resposta de públic el concert del JP Balcázar Quartet, celebrat als Magatzems Jean Mory que, d’altra banda, ha resultat ser un espai amb una sonoritat esplèndida. També han tingut una bona participació el concert inaugural al Campanar, amb el duet Cristina Miguel – Sarah Claman, el film de Louis Malle, Ascenseur pour l’échafaud, amb la icònica banda sonora de Miles Davis, i la sessió del DJ Diego Armando a la Taverna del Vinseum.

En total, el NU ha superat els 400 espectadors, una xifra que deixa unes magnífiques sensacions de cara a continuar l’any que ve amb la iniciativa.

També et pot interessar

Comentaris