“Cançó d’amor i de guerra” arriba aquest diumenge a l’Auditori de Vilafranca

26/05/2022 - 10:00h

Una fusió insòlita entre la lírica i la música d’arrel, per oferir aquesta versió lliure de la sarsuela que va commocionar la Barcelona de principis del segle XIX

Aquest diumenge 29 de maig, a les 19h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca es podrà veure una singular revisió de la famosa peça lírica “Cançó d’amor i de guerra”, un gran espectacle amb direcció i arranjaments musicals del penedesenc Marcel Casellas i la fusió de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i l’Associació Andorra Lírica.

“Cançó d’amor i de guerra” és una sarsuela catalana en dos actes que es va estrenar el 1926 a Barcelona i es va convertir en el primer gran èxit del compositor valencià Rafael Martínez Valls. 

El text és de Lluís Capdevila i Víctor Mora i va ser creada en plena dictadura de Primo de Rivera. Es titulà inicialment “Els soldats de l’ideal”, però aquesta referència a la revolució republicana francesa no va agradar a l’aleshores governador civil, el general Milans del Bosch, i els autors en van canviar el títol.

Després de la Guerra Civil va ser prohibida però, malgrat tot, va ser una de les obres de teatre en català que va aconseguir ser representada més aviat.

La història transcorre al Vallespir al 1793 i narra les peripècies de dues parelles d’enamorats en plena Revolució francesa. 

L’espectacle que es veurà diumenge a l’Auditori Municipal revisa l’original en clau de rumba i diversos gèneres mediterranis amb sonoritats ètniques i abundants elements d’improvisació jazzística.

Es tracta d’una fusió insòlita entre la lírica i la música d’arrel, per oferir aquesta versió lliure de la sarsuela que va commocionar la Barcelona de principis del segle XIX.

També et pot interessar

Comentaris