L’Ajuntament de Riudebtilles crearà una comissió de seguiment del Porta a Porta

23/05/2022 - 13:00h

El municipi iniciarà a finals de juliol la implantació d’aquest sistema de recollida d’escombraries, que estava previst abans de la pandèmia

A finals de juliol, el municipi de Sant Pere de Riudebitlles implantarà el servei de recollida de brossa porta a porta arran d’una iniciativa que s’estava treballant des de l’anterior mandat amb el govern d’ERC i la CUP.

Tal com han explicat des de Més Poble-CUP, aquesta va ser una aposta clara del grup municipal per tal de millorar l’eficiència en el reciclatge, seguint l’exemple d’alguns municipis de la comarca en el que aquest model ja està funcionant.

La implantació del porta a porta es va retrassar arran de la pandèmia que no ha permès que el canvi de model sigui una realitat fins aquest estiu.

Per la CUP riudebitllenca, la implantació d’aquest canvi de model en el sistema de recollida de brossa s’ha de fer de la manera més transparent i participativa que sigui possible i és per això que en el marc de les reunions tècniques de presentació del servei als electes del consistori, el regidor Isaac Ruana va expressar la necessitat de crear una comissió de treball i sguiment amb la representació de totes les regidores del consistori i les responsables tècniques.

En el ple ordinari celebrat el passat 18 de maig es va aprovar per unanimitat la creació d’aquesta comissió corporativa de treball.

Així mateix, la CUP del municipi ha subratllat que “cal que des de l’Ajuntament es faci un esforç de comunicació per tal de que el conjunt de la població tingui coneixement dels passos que s’estan seguint i de les qüestions tècniques que s’han de tenir en compte”.

La formació cupaire entén que aquest esforç comunicatiu també haurà de permetre que els veïns i les veïnes puguin traslladar les valoracions i les aportacions que creguin necessàries, especialment durant el període de transició.

Comentaris