La diada castellera de Fires de Maig porta els primers castells folrats de color verd

5d8 dels Castellers de Vilafranca i 4d7 amb l’agulla dels Xicots | Cuqui Runsó i 3d8
18/05/2022 - 11:29h

Els Castellers de Vilafranca planten la torre de vuit i el pilar de set folrats al costat d’un cinc de vuit mentre el Xicots fan el quatre de set amb l’agulla com a millor castell

La diada de Fires de Maig a Vilafranca del Penedès va portar a la plaça més castellera els primers castells folrats de la temporada per part dels Castellers de Vilafranca a través d’una torre de vuit i el pilar de set, els primers de la colla vilafranquina que diumenge, a la plaça de la vila, va mostrar el resultat d’un inici oficial de temporada del tot esperançador i motivador en un any de concurs. I és que els verds van completar una actuació perfecte afegint el primer cinc de vuit de la temporada dins el món casteller, una catedral impecable d’execució, i el quatre de vuit amb l’agulla, un castell de gamma alta de sortida que ja havien descarregat a Sants la setmana anterior. L’actuació, que finalment va ser encavalcada i no a l’antiga, va ser molt àgil i ràpida de temps, un fet que va motivar als Castellers de Vilafranca a fer fins a quatre castells més el pilar. Val a dir que el darrer castell abans del pilar va ser el 7d7 que no va presentar cap problema pels de la camisa verda. Finalment, tot i que s’havia anunciat la possibilitat de tirar el primer castell de nou a través del tres, els verds van optar per la prudència i esperar a estrenar els castells de nou en futures actuacions.

Els Xicots de Vilafranca van optar per ser prudents i alguna baixa del troc i el treball encara inicial amb la canalla del pom de dalt va privar la colla de la camisa vermella de tirar el primer 5d7 de la temporada. L’actuació dels Xicots va ser amb un 3d7, el 4d7 i el 4d7 amb l’agulla.

La Jove de Vilafranca finalment va renunciar a actuar a la diada, ho havia anunciat amb antelació, perquè en paraules de la mateixa direcció la colla no podia oferir una diada com es mereix la plaça.

La de fires va ser una diada amb total normalitat malgrat que la coordinadora de castells havia recomanat portar mascareta sobretot a l’hora de tancar un castell, diumenge a la plaça de la vila, no es va veure cap mascareta.

També et pot interessar

Comentaris