Comença la recollida porta a porta amb tecnologia ‘smart’

12/05/2022 - 20:00h

El nou model de recollida s’implantarà de manera esglaonada a cinc municipis a partir d’aquest mes de maig

La Mancomunitat Penedès Garraf ha presentat aquesta setmana el calendari d’implantació del nou sistema de recollida Porta a Porta (PAP) amb tecnologia ‘smart’ en cinc municipis de l’Alt Penedès. Sant Sadurní, Sant Quintí, Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit són les localitats que adoptaran el nou sistema, que s’anirà implementant de manera esglaonada a partir d’aquest maig.

En primer lloc, es faran campanyes per a la ciutadania i els establiments comercials, per informar sobre el funcionament del nou model de recollida. En algunes localitats com Sant Sadurní –juntament amb Sant Quintí seran els primers a implantar el nou sistema el 13 de juny– ja s’han començat a enviar cartes explicatives als veïns, que inclouen calendari d’implantació o els punts de recollida dels nous cubells, entre d’altres.

Cada domicili disposarà de quatre cubells amb xip (per a les fraccions d’orgànica, paper i cartró, envasos i multifracció) on dipositar i treure els residus a la via pública.

Sant Sadurní ja iniciarà la setmana que ve el repartiment de cubells, mentre que Sant Quintí farà dues xerrades prèvies a la implantació del nou sistema.

Per donar continuïtat a l’educació ambiental i la gestió de les incidències, un cop comenci la recollida s’habilitarà a cada municipi un espai d’atenció al públic, per tal que la ciutadania pugui adreçar-s’hi i resoldre qualsevol consulta relacionada amb la recollida porta a porta.

Durant el procés d’implantació, posada en servei i funcionament del servei de recollida, la ciutadania podrà fer les seves consultes per telèfon al número 93 891 16 22, o bé per correu electrònic a obrelaporta@mancomunitat.cat.

També et pot interessar

Comentaris