Santa Oliva serà una de les seus del Festival EVA per 4rt any consecutiu

12/05/2022 - 10:48h

Es faran 3 espectacles del 10 al 12 de juny i es podrà gaudir d’una instal·lació artística “Els telèfons de l’EVA” al Centre Cívic de Les Pedreres i al Centre Cívic Sant Jordi

Santa Oliva serà novament, una de les seus del Festival EVA “En Veu Alta” durant aquest mes de maig i juny proper. La divuitena edició d’aquest festival ens farà gaudir d’espectacles i propostes originals en diferents indrets icònics del nostre poble. Totes les activitats son gratuïtes.

Començarem el divendres 10 de juny als safarejos de Santa Oliva, al camí sota el castell amb la sessió de contes tradicionals “El vetlatori del tio Batiste” d’Almudena Francés. Gaudirem escoltant contes sobre les tres morts de Batiste és una sessió de contes tradicionals, succeïts i contes propis que tenen com a eix central el poble de Penàguila als anys 20 i 30 del segle XX i la vida de Batiste, l’acordionista, un home que va morir tres vegades i a qui no van soterrar mai.

El dissabte 11 de juny a les 18h podrem gaudir a la Plaça del Mural, rere el Casal Cultural, amb els contes per a totes les edats de la Lídia Clua i el seu espectacle “L’avi feréstec”. 

I l’endemà diumenge 12 de juny a partir de les 13h a la Plaça del Castell podrem escoltar el concert‐espectacle Figliole e Serpenti del grup Oiné Ensemblé. Un homenatge a la figura de la dona de la cultura popular del sud d’Itàlia. El repertori és en el dialecte original de les regions de la Itàlia Meridional.

Abans però, durant aquest mes de maig ja podrem descobrir una de les propostes innovadores d’aquesta edició de l’EVA: “El telèfons de l’EVA”. A cavall entre una instal∙lació artística i un espectacle de narració, l’EVA ha  volgut  fer  tangible el mític  llibre  de  Gianni  Rodari, Contes  per  telèfon.  La  instal∙lació estarà  composada per 12 telèfons antics que només caldrà despenjar per sentir per l’auricular, a títol  personal i intransferible, una bona història o una bona cançó vinculats als espectacles EVA22. Les  instal∙lacions estaran fixes del 16 al 20 de maig al Centre Cívic de Les Pedreres de les 16h a les 20h i del 23 al 30 de maig al centre Cívic Sant Jordi amb el mateix horari.

En Veu Alta, omplirà el territori de l’Alt i Baix Penedès i Priorat amb  77 espectacles de narració oral, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics. 

Totes les activitats de Santa Oliva son gratuïtes i estan organitzades per l’Ajuntament de Santa oliva conjuntament amb el Festival EVA.

També et pot interessar

Comentaris