Portes obertes als museus de Vilafranca i el Vendrell

11/05/2022 - 18:07h

Del 12 al 22 de maig se celebren diverses activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIM 2022)

Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha presentat aquesta setmana les activitats previstes per celebrar el Dia Internacional dels Museus 2022 (DIM). Després de dos anys es recupera la normalitat amb una sèrie d’activitat que es faran durant deu dies, del 12 al 22 de maig al Museu i, enguany com a novetat, a la recent estrenada Casa de la Festa Major.
El DIM tindrà lloc el dimecres 18 de maig i per aquest motiu Vinseum ha preparat una programació especial plena d’activitats per a tots els públics que es pot consultar al web www.vinseum.cat i que aquesta setmana van presentar el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas i el director de Vinseum, Xavier Fornos juntament amb tècniques de l’equipament. I ho fa amb la mirada posada en el nou museu que obrirà portes l’any vinent. Aquest és doncs, el darrer Dia Internacional dels Museus que se celebrarà al Palau Reial i alhora, el primer de celebració conjunta amb la renovada Casa de la Festa Major.
El lema proposat per l’ICOM per al DIM’2022 és “El poder dels museus”. Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta. Com a llocs incomparables de descoberta, ens ensenyen sobre el nostre passat i obren les nostres ments a noves idees, dues passes essencials per construir un futur millor.
Vinseum preveu obrir portes dissabte, diumenge i dimecres en horaris consultables a la pàgina 40. A més, dissabte se celebra també la nit blanca en un dia on Vinseum i la Casa de la Festa Major obriran fins les dotze de la nit. Cal tenir en compte que per assistir a algunes activitats s’haurà de fer prèvia a entrades.vinseum.cat.

Al Vendrell també

Al Vendrell, la Regidoria de Cultura ha organitzat diferents activitats amb els Museus del Vendrell. Dissabte es farà la ruta cultural “Coneixem l’Ermita i Sant Salvador” organitzada pel Museu Pau Casals, que finalitzarà amb un concert del cicle “El Vendrell sent la música” a l’Ermita de Sant Salvador a càrrec del grup Pinea. El mateix dissabte es realitzarà l’activitat “MúsicaDansaVeu,” emmarcada en la Nit dels Museus del Vendrell, amb actuacions de Silok, al Museu Apel·les Fenosa; de Nerea Bassart, a la Casa nadiua de Pau Casals; de Griselda Ramon, al Museu Àngel Guimerà, i de Beatriz Higueras, al Museu Deu.
Per dimecres hi haurà dues activitats, “Canta’m un quadre”, adreçada a infants de 2 a 5 anys perquè puguin descobrir els quadres del museu a través de la música i les titelles i “Tast de tes”, relacionada amb l’exposició temporal “Les dones del te” de la ceramista Mary Gumà, que servirà per introduir al participant en l’origen d’aquesta beguda, els principals llocs de producció, el seu cultiu i les seves propietats. Al final, es farà una degustació de tes.

També et pot interessar

Comentaris