Èxit total en la celebració del Dia del Diable al Vendrell

11/05/2022 - 16:59h

L’acte ja s’ha consolidat com a referència dins el calendari festiu vendrellenc

El Ball de Diables del Vendrell va celebrar dissabte passat un dels dies més especials per al Ball, el Dia del Diable, que tot i els temps de pandèmia, ja s’ha consolidat com a referència dins el calendari festiu vendrellenc.

La jornada va començar a les dotze del migdia, després d’haver esmorzat, amb la rebuda de les colles convidades, que enguany van ser el Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera i el Ball de Diables de Vilafranca. Amb un aire més informal, vestits de carrer, però amb les espardenyes i algun element identificat de cada ball, a dos quarts d’una del migdia es va iniciar la Cercavila de Timbals, que va recórrer alguns entorns més emblemàtics de la Vila, com el Mercat Municipal, la Rambla i la plaça Vella, punt neuràlgic del Ball de Diables del Vendrell, i des d’on va començar el recorregut.

En acabat la cercavila, es va fer un Dinar Popular, que va estar amenitzat amb un vermut infernal, tot esperant l’hora de dinar. En aquest espai Diables i tothom qui va voler va poder gaudir, davant una taula, de la germanor i companyia dels grups de cultura popular.

A les set de la tarda, els tres balls de diables es van tornar a posar en formació per dirigir-se a la plaça Vella, on es va fer la representació del Ball Parlat de cada colla, un acte tradicional i característic del model Penedesenc, i que les tres colles representen amb característiques peculiars. Gràcies al fet de convidar altres colles de fora, va permetre als espectadors vendrellencs observar altres maneres de representar aquesta lluita entre el bé i el mal, i també sentir un parell de versos fets per a l’ocasió, per part dels Balls forans, dedicats com no podia ser, al Ball amfitrió.

Quan va caure la nit, va arribar el moment més esperat per a qualsevol diable, i també pels aficionats i curiosos que rondaven, com les carretilles van agafar tot el protagonisme. A quarts de deu del vespre, va esclatar el tercer avís que donava inici a la Cercavila de Foc, sortint des del vial de França i dirigint-se cap al recentment remodelat carrer de les Quatre Fonts. La cercavila va resseguir els carrers més emblemàtics de la Vila: entrant pel Portal del Pardo, pujant pel carrer Major, carrer Carnisseria, carrer Muralla, plaça Nova, carrer dels Cafès, carrer Prat de la Riba, carrer del Peix i plaça Vella.

En aquesta mateixa plaça, on comencen i acaben totes les festes més importants del Vendrell, les tres colles de Diables van fer una encesa final individual, i després una conjunta. Després d’aquesta estona d’adrenalina, foc i diablura, es va fer un sopar de germanor de Diables, acabant la festa amb música i ball, a la plaça Vella.

El Ball de Diables del Vendrell vol agrair al Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera i al Ball de Diables de Vilafranca la predisposició, professionalitat i bona sintonia mostrada durant tot el dia, i a la ciutadania que va assistir a presenciar els actes, per fer gran una festa molt necessària després de l’època que ha tocat viure a tothom.

També et pot interessar

Comentaris