ERC creu que la proposta d’aparcaments a Vilafranca és poc útil

10/05/2022 - 10:07h

El partit republicà creu que s’han d’ampliar els pàrquings dissuasius i impulsar zones verdes per aparcar en diversos espais

“El pla d’aparcaments ha de ser una eina per dinamitzar la ciutat i ha de ser útil a la ciutadania”. Aquest és l’objectiu que ha de tenir el projecte que el ple de Vilafranca haurà d’aprovar aquest any segons la visió d’ERC. Un objectiu que – segons els republicans- el pla presentat pel govern Junts-PSC, no recull.

El portaveu d’ERC Pere Sàbat, ha explicat que el govern ha tornat a mostrar “una manca de planificació crònica ja que feia 15 anys que sabia que el 21 d’abril acabava la zona blava i han estat incapaços de buscar una solució per l’endemà i ara estarem uns mesos amb una solució temporal que ja s’ha vist que és insuficient”.

En aquest sentit la proposta de nou model d’aparcaments que ha presentat el govern als grups municipals, per ERC “no resoldrà les necessitats que té Vilafranca ni camina cap a un nou model”. A més, segons els republicans, la proposta del govern inclou uns preus “desorbitats” per a molts dels aparcaments que es plantegen.

“Tant l’aparcament de Mas Rabassa pensat pels usuaris de tren i bus, com els actuals de l’arxiu, els jutjats i les escoles de la Girada, es plantegen a un preu de 6€ al dia, uns preus que estan fora de lloc”, afirmen des d’ERC. La proposta del govern, a més, segons el partit, situa espais de zones blaves a la rambla de la Girada i no planifica nous aparcaments dissuasius.

Propostes de millora
Davant d’aquest escenari els republicans plantegen diferents propostes de millora. Per una banda volen que l’aparcament ubicat al Molí d’en Rovira, i pensat pels usuaris de la Renfe i el bus, sigui a preu reduït o gratuït, per tal de ser un element que potenciï el transport públic. En aquesta línia també proposen que els aparcaments de l’Arxiu, Jutjats i escola de la Girada estiguin encarats al model rotatori i que permeti a la gent tenir un espai d’aparcament d’estacionament de temps mitjà per poder potenciar l’àmbit comercial i gestions.

Amb els canvis per fer de pagament els actuals aparcaments de la Girada i incorporar les zones blaves a la rambla, els republicans consideren que provocarà que els veïns i veïnes del barri tinguin molts problemes per poder aparcar. Davant d’aquest fet es proposa que s’impulsin zones verdes d’aparcament. Unes zones que també caldria situar en espais de la ciutat on està comprovat que manquen places per la ciutadania i de la mateixa manera apunten en la introducció de descomptes per a jubilats als pàrquings de la rambla i de Cal Rondina.

Altres accions per tal de facilitar la mobilitat i l’aparcament, és la introducció de zones “Petó i adeu” davant dels centres escolars, uns espais on els pares i mares poden deixar els infants de manera ràpida i segura en cas d’utilitzar el cotxe. Així mateix, els republicans volen que es dugui a terme una campanya de conscienciació per potenciar l’anar a peu o en bicicleta, per exemple amb accions com el “vilaApeu” mapes on es marqués la distància a peu per visualitzar els trajectes, unes accions que ciutats que han avançat en models saludables de mobilitat han implementat de forma exitosa.

“Del que es tracta és de buscar solucions originals i creatives”, ha afirmat la regidora Gemma Urgell, al mateix temps que han apuntat que esperen que en els mesos que falten per aprovar el pla d’aparcaments i de mobilitat es puguin millorar per fer possible que siguin una eina útil a la ciutadania i a Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris