Pere Regull no optarà a la reelecció com a alcalde de Vilafranca

06/05/2022 - 13:44h

L’actual batlle ha decidit no presentar de nou la seva candidatura a les eleccions municipals que se celebraran d’aquí a un any

L’actual alcalde de Vilafranca, Pere Regull, de Junts per Vilafranca, ha anunciat aquest divendres al migdia en una roda de premsa convocada de manera urgent a primera hora del matí que ha decidit no optar a la reelecció a l’alcaldia en les properes eleccions municipals que se celebraran d’aquí a un any.

Regull ha explicat que la seva decisió no té res a veure ni amb manca d’energia ni amb les diferències que hi ha entre el seu espai polític, sinó que creu que -amb 61 anys- encara té temps de dur a terme projectes professionals propis, la qual cosa potser no passaria d’aquí a uns cinc anys si fos novament escollit per ocupar el càrrec d’alcalde quatre anys més a partir del 2023.

Pere Regull també apunta que els seus “cercles més íntims” sabien des de fa uns mesos que plegaria, decisió que el seu entorn “més ampli” va conèixer fa dos o tres mesos, i que marxarà “satisfet” per la manera com ha deixat Vilafranca, ja que considera que és una vila “referent pel país”.

L’alcalde de Vilafranca des del 2009 també ha apuntat que en tots aquests anys ha hagut de fer front a les etapes més convulses que ha vist el país en els últims 50 anys, com ara la crisi econòmica del 2008/2009, el procés català i la pandèmia de la Covid-19, cosa que ha suposat fer un esforç extraordinari per tirar endavant la vila, per bé que considera que Vilafranca “ho ha superat tot amb nota”, segons la seva opinió, “gràcies a un pacte de govern sòlid i estable”.

Pere Regull no ha volgut avançar res sobre el seu possible relleu polític, però sí ha opinat que ha de ser una persona “amb capacitat de gestió i idees noves”, i també ha apuntat que li agradaria que el seu espai polític “vagi junt sempre”.

A la pregunta de perquè no renunciava al càrrec ara, a un any d’esgotar-se la legislatura, Regull ha conclòs que li sembla “lleig un relleu a mig mandat”; tot i que tampoc s’ha esperat a anunciar la decisió quan només faltés mig any per a les eleccions del 2023 perquè “cadascú administra els seus tempos i el nostre espai polític ha de trobar el nou candidat” amb el temps suficient.

20 anys a l’Ajuntament

Pere Regull deixarà l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès després de dues dècades a l’adminitració local de la capital de l’Alt Penedès. Va entrar-hi com a regidor l’any 2003, amb CiU, i va ser a l’oposició fins que el 2009 va assolir l’alcaldia amb una moció de censura per desbancar el PSC.

Posteriorment, Regull ha guanyat les tres convocatòries electorals en què s’ha presentat des del 2011, al capdavant de CiU i JxCat. Des del 2013, governa amb el PSC.

Finalment, val a dir que, al marge de la política municipal, Pere Regull va ser diputat al Parlament entre els anys 2010 i 2015 i el primer delegat del Govern a la Vegueria Penedès, des de l’estiu del 2018 fins mitjans del 2021.

També et pot interessar

Comentaris