Jordi Borràs presenta dijous el seu nou llibre a Vilafranca

06/05/2022 - 11:00h

El fotoperiodista serà dijous a les 20h a Cal Figarot on parlarà de l’obra ‘Tots els colors del negre’

El fotoperiodista Jordi Borràs presentarà dijous a les 20h a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, el seu nou llibre titulat ‘Tots els colors del negre’. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i serà presentat per la periodista Judit Benages.

‘Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI’, és el resultat de més de 13 anys de reportatges documentant l’extrema dreta a Catalunya i a diferents països europeus com Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França o Alemanya, entre d’altres. L’obra és una fotografia didàctica i il·lustrativa, i força autobiogràfica, sobre les profundes arrels del feixisme al vell continent.

El llibre comença amb un fragment del diari d’un artiller de la Quinta del 41. Es tracta de l’avi de Borràs, que amb disset anys va anar a lluitar al front republicà a la Guerra Civil.
És una crònica viva i vibrant en clau catalana i de dimensió europea, una investigació periodística de primera magnitud, un relat sense ficció de lectura àgil i necessària per entendre la situació actual.

Jordi Borràs és un fotoperiodista i il·lustrador freelance membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils que col·labora, entre altres mitjans, amb El Món, El Temps, Crític i la revista basca Argia. Ha dedicat part de la seva obra professional a investigar l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol a Catalunya, sobre els quals ha escrit diversos llibres.

També et pot interessar

Comentaris