Les Fires de Maig recuperen la presencialitat amb noves marques

05/05/2022 - 20:00h

La mostra, que tindrà lloc del 13 al 15 de maig a Vilafranca, inclourà 32 nous expositors en un recinte de 17.000 m2

Després de dos anys de dur-se a terme en formats diversos per la pandèmia de Covid-19, les Fires de Maig de Vilafranca (conegudes popularment com les Fires dels Enamorats) recuperen enguany la presencialitat, i ho fan amb energia renovada. La mostra, que té els orígens a començaments del segle XVI, tornarà a convertir-se del 13 al 15 de maig en un macroaparador del comerç i les empreses del Penedès. Amb una superfície de més de 17.000 metres quadrats –que s’ubicaran al recinte firal de Vilafranca–, hi participaran 115 marques.

“Tenint en compte que venim de dos anys de pandèmia, i que els darrers mesos han estat complicats per a moltes empreses, estem molt satisfets de la resposta que han tingut les Fires”, reconeix Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Les xifres avalen l’alegria del consistori. Gairebé tres quartes parts dels expositors són empreses que ja han estat anteriorment a la mostra, cosa que demostra l’alt grau de fidelització que generen les Fires de Maig. També són bones notícies el fet que hi hagi 32 expositors nous, la majoria dels quals (75%) venen de la Vegueria Penedès. “M’agrada molt que a les Fires vinguin empreses de fora, però si la majoria de participants no fossin d’aquí, no tindria sentit que les féssim”, assegura l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha volgut remarcar la resiliència del teixit econòmic del territori davant les crisis econòmiques que l’ha sacsejat els darrers anys.

Un dels sectors més afectats per la crisi de les matèries primeres, el de l’automoció, serà un dels majoritaris a la mostra (28%), només per darrere del sector comerç i serveis (41%). Jaume Nicolàs, representant dels concessionaris que participaran en les Fires, apunta que hi haurà dos espais dedicats als vehicles elèctrics, i que s’espera que les vendes arribin a les 180 unitats, les mateixes que es van registrar en edicions anteriors.

Per altra banda, Max Margalef, en representació del sector de la maquinària agrícola, destaca que la mostra vilafranquina ja fa anys que és la més important que es fa a la província de Barcelona en aquesta matèria, i apunta que a les Fires d’enguany es presentaran els primers tractors sostenibles del mercat per treballar la vinya.

Rosa Jorba, gerent de la FEGP, remarca que aquest tipus de mostres “formen part de l’ADN que necessiten les empreses”, i tot i que reconeix que “no tenen retorn immediat”, sí que ho aconsegueixen “amb el temps”.

L’horari de les Fires de Maig serà el mateix que abans de la pandèmia. Estaran obertes divendres i dissabte de les 10 del matí a 2/4 de 10 del vespre, i diumenge de les 10 del matí a les 9 del vespre. L’entrada serà gratuïta.

Les altres Fires

A més dels 7.600 metres quadrats que ocuparan els diferents sectors empresarials, les Fires de Maig d’enguany donaran molta importància a l’oferta complementària d’oci. Els infants seran els grans protagonistes d’aquestes propostes, amb un espai de 10.000 metres quadrats per a atraccions i la repetició de l’espai Jugafira, que el 2019 va acollir un miler de nens i nenes. S’hi duran a terme un centenar de tallers, i una de les novetats serà l’activitat ‘Visca l’artista’, en què els infants es podran disfressar i fer-se fotografies per compartir a les xarxes socials.

També hi haurà un espai per a demostració dels productes de les marques i l’espai de degustació de la plaça del vi, amb servei de cafeteria i bar i un estand de la DO Penedès, entre d’altres.

Durant els tres dies de Fires de Maig també es duran a terme sortejos suculents per als compradors de vehicles, maquinària agrícola i serveis, que van des dels 1.200 fins als 3.000 euros.

Tota la informació relativa a la mostra es pot consultar al web de les Fires de Maig.

Comentaris