S’inaugura el nou itinerari de vianants entre Vilafranca i les Cabanyes

04/05/2022 - 11:00h

El tram comprèn des de l’accés al camí de la muntanya de Sant Jaume fins a la rotonda d’accés al nucli urbà de les Cabanyes

Aquest dimarts s’ha fet la visita inaugural al nou tram de l’itinerari per a vianants entre Vilafranca i el nucli urbà de les Cabanyes, que s’ha executat els darrers mesos. La visita ha comptat amb els alcaldes dels dos municipis, Pere Regull i Agustí Vallverdú, i el president delegat de l’Àrea d’Infrastructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i alcalde de Subirats, Pere Pons. També hi ha estat presents el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz. El nou tram inaugurat segueix paral·lel a la carretera BV-2127 i comprèn des de l’accés al camí de la muntanya de Sant Jaume fins a la rotonda d’accés al nucli urbà de les Cabanyes. El primer tram es va construir l’any 2017 entre el nucli urbà de Vilafranca fins al camí d’accés a la muntanya de Sant Jaume.

Com el primer, el segon tram de l’itinerari segueix el marge esquerre de la carretera BV-2127 amb una longitud aproximada de 670 metres i té les mateixes característiques, una amplada de 2,40m i comptarà amb una zona de descans. El projecte també ha comportat la implantació en tot el tram, des de Vilafranca fins a les Cabanyes, d’un tanca de contenció d’acer recobert de fusta entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos i donar més seguretat. Així mateix, s’ha implantat balises lluminoses tipus led per marcar l’itinerari en tot el tram.
El nou tram ha tingut un pressupost d’adjudicació de 367.317,41 € finançats en gran part de la Diputació de Barcelona (un 74,50%), l’Ajuntament de Vilafranca (18,35%) i l’Ajuntament de les Cabanyes (7,15%).

Durant l’acte inaugural, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha afirmat que aquest itinerari “permet fer amb total seguretat un recorregut que ja es feia entre els dos nuclis urbans. És una inversió pública on veus que l’has encertat veient l’ús que se’n fa tant els dies de cada dia com els caps de setmana. Ara és sobretot d’oci però, segur que s’anirà incrementant amb desplaçaments per feina o fer gestions entre els dos municipis. Tot això és salut, qualitat de vida i gaudi d’un entorn privilegiat com el que tenim”.

Per la seva banda, l’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú, ha destacat que “hem rebut la posada en marxa d’aquest itinerari amb molta il·lusió. Aquest camí canviarà els hàbits de mobilitat amb més seguretat. A més, és un passeig molt agradable i això li atorga un valor afegit”.

Finalment, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha remarcat que el projecte “era una reivindicació dels dos municipis, que aposten per una millor mobilitat. Per aquesta carretera hi passen diàriament 7.700 vehicles i la convivència del trànsit rodat i els vianants no era segura. Era un possible punt negre. Ara això ja no existeix gràcies als 640 m d’itinerari que acabem d’inaugurar, que dona continuïtat als prop de 600 m que es van fer el mandat passat”. Pons ha afegit que des de la Diputació “estem fent camins saludables, que també contemplen l’arbrat i la il·luminació”.

També et pot interessar

Comentaris