Cineclub Vilafranca reobrirà aquest estiu el Cinema Kubrick

03/05/2022 - 11:39h

L’Assemblea de socis de Cineclub Vilafranca aprova el projecte de gestió del Cinema Kubrick, que va tancar les seves portes el passat mes de desembre

Després d’arribar a un acord de lloguer amb la família Olivella, propietària del local, la Junta de Cineclub va portar a aprovació aquest dilluns 2 de maig en Assemblea general ordinària el projecte de gestió del Cinema Kubrick. D’aquesta manera, aquest estiu l’emblemàtic cinema del centre de Vilafranca reobrirà les seves portes i Vilafranca tornarà a tenir dues sales: el Cinema Kubrick i la Sala Zazie, gestionades ambdues per Cineclub Vilafranca.

Les dues sales oferiran una programació complementària. La Sala Zazie, situada al Casal, continuarà sent la seu de les sessions de cineclub dels dijous i divendres i oferirà cinema comercial eminentment europeu i popular el cap de setmana, per continuar fidelitzant el seu públic habitual. Per la seva banda, el Cinema Kubrick acollirà les estrenes familiars i comercials més esperades, però també hi tindran cabuda pel·lícules d’autor d’especial valor artístic i cinema clàssic. Gestionar les dues sales permetrà programar des del cinema de qualitat més comercial fins a les propostes més arriscades provinents d’arreu del món. Aquest projecte reforça el lema “+ cineclub”, amb el que l’actual junta es va presentar a les eleccions del passat mes de novembre.

Per a la Junta de Cineclub, la reobertura del Kubrick té un component de servei públic per a la ciutadania de Vilafranca i la comarca, i neix amb la voluntat que tothom que ho vulgui, des dels més petits fins als més grans, pugui desenvolupar la seva vida cinèfila sense marxar de Vilafranca. A més, el Kubrick serà als matins un espai de formació per a nous públics, obrint la sala a infants i joves per tal que gaudeixin de l’experiència cinematogràfica en pantalla gran dins d’un programa educatiu que es vol posar en marxa a partir del pròxim curs.

Finalment, cal destacar que el nou projecte de Cineclub Vilafranca neix amb vocació cultural i social, ja que compta amb el suport del grup cooperatiu d’inserció sociolaboral Entrem, que integrarà com a treballadors a persones en risc d’exclusió social per dur a terme les tasques de suport de sala, quiosc i neteja.

També et pot interessar

Comentaris