El PSC incrementa el número de beques del segon concurs ‘IdeaVilafranca’

03/05/2022 - 11:13h

L’objectiu és conèixer propostes innovadores del jovent per definir les ciutats del futur

El PSC de Vilafranca ha decidit convocar una segona edició del concurs d’innovació per a jovent ‘IdeaVilafranca’, després de l’èxit de la primera edició en la qual es van presentar una trentena de nois i noies amb idees ben diverses.

El concurs d’enguany, però, compta amb diverses novetats, tal com ha explicat el responsable de Política Municipal de l’executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez. Així, s’introdueix una segona beca per al segon millor projecte d’innovació que es presenti i que es pugui aplicar en l’àmbit urbà. Així, es lliuraran dues beques: una de 1.500 euros a la millor idea d’innovació per a la ciutat, i una de 750 euros, gentilesa de l’empresa DPR Automatismos.

A més a més enguany el concurs s’obre a joves d’entre 16 i 35 anys de tota la vegueria Penedès ja que l’any passat no només es van presentar joves de Vilafranca sinó també d’altres indrets del Penedès. A més a més en aquesta segona edició es farà un reconeixement a una iniciativa local d’impacte social.

Les idees es podran enviar fins el 9 de setembre presentant el projecte explicat en un màxim de cinc fulls i els socialistes recomanen també fer-ho en un vídeo de 40 segons com a màxim per tal de donar més dinamisme. Les bases es poden trobar al web www.ideavilafranca.org.
La gala de lliurament de premis serà el 17 d’octubre i constarà també d’un acte de reconeixement a una empresa o entitat que hagi posat en pràctica alguna idea innovadora a benefici de la comunitat (l’any passat va ser per a DPR Automatismos, enguany patrocinador de la beca); també hi haurà una ponència d’innovació i parlarà el guanyador de la primera edició del concurs, Dídac Navarro.

Segons el primer secretari del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, fer una segona edició del concurs “és un somni” i apunta com és d’important que “des de
viles o ciutats en puguin sortir idees per viure en un món millor i, sobretot, que surtin dels i les joves, un col·lectiu que majoritàriament no hi entenen de capitals, però sí d’innovació”.
Per Romero, aquest concurs d’IdeaVilafranca “és una aposta pels nostres joves i per això és una de les beques més rellevants que es donen a la comarca”.

També et pot interessar

Comentaris