L’Alberg, punt de trobada i de serveis per al col.lectiu ciclista

02/05/2022 - 17:48h

L’equipament ofereix diferents possibilitats com custòdia i rentat de bicis o àpats amb o sense allotjament

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca ha presentat un nou servei per posicionar l’equipament en el sector del cicloturisme. Es tracta de Bed&Bike, una aposta per convertir l’alberg vilafranquí en punt de trobada i centre de serveis per al col·lectiu ciclista.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat pel cap tècnic del servei, Ruben Calvo, i pel responsable de l’equipament, Dani Sàez, definia el nou servei com a molt interessant ja que “se’n podrà gaudir amb o sense allotjament. Al Penedès es poden fer moltes rutes per l’entorn rural i pel medi natural, per cellers i per l’entorn urbà. El cicloturisme va en alça i el que fem és oferir un conjunt de serveis i espais a disposició d’aquest col·lectiu.”. Per la seva banda, Dani Sàez emmarcava aquest nou servei en el conjunt de millores que s’han anat introduint a l’alberg.

“Ara obrim l’equipament a un sector potencialment usuari, el ciclista, molt estès arreu. De fet, és un col·lectiu al que ja atenem i fruit d’aquesta experiència hem estructurat aquest nou servei per oferir-los una atenció més global i personalitzada”, afirmava el responsable de l’alberg.

Bed&Bike vol ser un punt un punt de trobada, d’informació i de sortida per a les més de 20 rutes ja recollides a la web de l’alberg per gaudir del Penedès en bicicleta, a banda d’oferir serveis específics pels ciclistes amb o sense allotjament. Si els ciclistes volent també allotjar-se a l’alberg, podran guardar les bicicletes a la mateixa habitació.

Serveis amb o sense allotjament
Així s’oferiran un conjunt de serveis de dia, dels quals es podrà gaudir encara que no es pernocti a l’alberg: aparcament, punt d’informació, custòdia de bicis, consigna, càrrega de bateries, rentat de bicis, autoreparació de bicis, vestidor i farmaciola (mitjançant un forfait al preu de 3 €).

Altres serveis no inclosos en el forfait però que es poden contractar són bugaderia, lloguer de tovalloles, migdiada, begudes, esmorzars, àpats, pícnics (alguns dels quals han de ser amb reserva prèvia). D’aquest servei se’n podrà gaudir de març a octubre, els dissabtes, diumenge i festius, de 8 a 15h. Pel que fa als serveis amb allotjament estan disponibles tot l’any i podran incloure la resta de serveis descrits anteriorment.

Dani Sàez remarcava que per al disseny d’aquest nou projecte s’ha comptat amb la col·laboració d’un alumne en pràctiques de l’Escola d’Enoturisme i també s’ha col·laborat estretament amb Penedès Turisme. Finalment remarcava que els servei forfait està pensat per caps de setmana i festius sense necessitat de reserva prèvia, excepte si és un grup gran. Els serveis amb allotjaments sempre és necessari reserva prèvia. “A hores d’ara tenim un bon nivell d’ocupació de cara als propers mesos. Tothom qui vulgui gaudir dels nous serveis cal que reservi quant abans millor”, apuntava.

El regidor Miquel Medialdea englobava aquest nou servei de l’alberg en l’estratègia Penedès 360º que impulsa Penedès Turisme i que es presentarà properament per fomentar les rutes en bici pel territori. L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca disposa de 10 habitacions, amb un total de 60 places. Tota la informació es podrà trobar al web alberg.vilafranca.cat/bed-bike-vilafranca

També et pot interessar

Comentaris