Núria Tort Armengol, Premi de Novel·la Breu

29/04/2022 - 11:00h

La vilafranquina s’emporta la 34a edició del Ciutat de Mollerussa amb una paròdia de novel·la negra

La vilafranquina Núria Tort Armengol és el guanyadora del 34è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb Has de provocar un rock-step a la teva parella, la primera novel·la breu de l’autora, que construeix una paròdia de novel·la negra amb protagonisme marcadament femení. El relat, que parla del temps viscut i del que no ens atrevim a viure, entrelliga la història de l’Emma, la seva àvia Lola i la Marga en una novel·la teixida amb tres contes curts, segons explicava la seva autora. L’humor i la ironia, amb riquesa de registres lingüístics i agilitat narrativa, són algunes de les característiques de l’obra seleccionada, segons el president del jurat, el també escriptor Josep Borrell.

La guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat el premi, que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i que en la seva 34a edició ha arribat a la xifra de 46 originals, va estudiar Educació Social a la Universitat de Barcelona i Comunicació Audiovisual a la Universitat Oberta de Catalunya i és directora de Tasca Projectes, dedicada a activitats socioeducatives i projectes culturals de proximitat des de 1989. En l’àmbit literari, Núria Tort és autora dels contes infantils En Juli i la màquina empassa-colors (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), guanyador del Premi Mercè Llimona 2009; Plou i fa sol, les Brunes es pentinen, guanyador del Premi Vet aquí un gat 2010 de l’Ajuntament de Montcada i Reixac; i La Maria cinc minuts (2016) i Una de pirates (2017), ambdós publicats a Cavall Fort. També és autora d’altres contes per a adults com ara Instruccions per atracar un taxista a la nit (2n Premi Núvol de contes 2016) o, entre altres, Pèsols congelats, interpretat per l’actriu Laura Aubert, i L’onada, interpretat per l’actriu Aina Tomàs, els dos seleccionats el 2020 per Equipaments tancats, programació oberta.

El jurat estava format pels escriptors Josep Borrell, Pep Coll i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé.

També et pot interessar

Comentaris