Commemoració del 25è aniversari de la fundació de l’associació Amics de l’Orgue del Vendrell

28/04/2022 - 16:00h

L’acte es va iniciar projectant un audiovisual que recordava els orígens de l’entitat quan el 1997 Jordi Guitart, Salvador Guasch i Josep Mitjans van fundar l’associació

L’acte commemoratiu d’aquesta efemèride va tenir lloc el passat 27 d’abril, a l’església parroquial de Sant Salvador del Vendrell.

Es va començar projectant un audiovisual que recordava els orígens de l’entitat quan el 1997 Jordi Guitart, Salvador Guasch i Josep Mitjans van fundar l’associació. A continuació, van adreçar unes paraules Salvador Guasch, en representació dels fundadors i membre de la junta i Xavier Mercadé, president actual. Tots dos van agrair el suport rebut per les institucions, les entitats i els vilatans que han recolzat el seu treball i les seves activitats durant aquests anys.

El cor Zóngora, cor de noies de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, va cantar a cappella Deu vos salve, obra que Agustí Cohí Grau va dedicar al cor.

Tot seguit, l’organista Jonatan Carbó va acompanyar al baríton Lluís Sintes que va interpretar Salve Maria de Saverio Mercadante i Pregària de Fermí M. Àlvarez. Va fer un duet amb el tenor Joan Güell cantant Domine, labia mea de Benet Andreu Pons.

A continuació, el cor Zóngora, acompanyat de l’orgue, va interpretar Salve Montserratina i Ave Maria del Rosari Pastoril de Benvingut Socias Mercadé, dues obres que formen part del fons documental del músic que es conserva a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

Quim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona, Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell i mossèn Norbert Miracle, rector de la parròquia, van adreçar uns parlaments al nombrós públic assistent.

El concert s’acabà amb l’actuació de Jonatan Carbó que va interpretar la Tocata i Fuga de J.S. Bach. Com a cloenda, els Amics de l’Orgue del Vendrell van obsequiar als membres fundadors i a les autoritats amb un tub commemoratiu del 25è aniversari.

També et pot interessar

Comentaris