La 5a edició del Dansòmetre a Vilafranca recupera la dansa al carrer

L’espectacle familiar ‘L’ombra d’en Peter Pan’ arriba aquest diumenge al Teatre Cal Bolet de Vilafranca | 3d8
27/04/2022 - 15:02h

A la capital del Baix Penedès l’escenari principal del Dia de la Dansa s’ubicarà a la carretera de Sant Vicenç, on hi haurà actuacions durant tot el dissabte

A Vilafranca, el Festival Dansòmetre tona a aplegar al Dia de la Dansa al carrer les escoles de dansa locals i els espectacles professionals d’aquesta disciplina que se celebren a la capital de l’Alt Penedès al voltant del Dia Internacional de la Dansa, celebrat arreu del món el 29 d’abril de cada any.
En aquesta edició, la cinquena cronològicament salvant els esculls de la pandèmia, el festival acull espectacles per part de dues companyies de dansa locals que es troben en estadis molt diferents de les seves trajectòries.
Moviment Sísmic és una companyia jove que està en procés creatiu dels seus primers treballs nascuts a l’espai de creació jove de Vilafranca, La Nau. Aquest dijous van presentar al Teatre Cal Bolet Lunas Rojas llenas. Una actuació inclosa dins la jornada del Dansòmetre Jove que oferia, també, l’espectacle de dansa multimèdia Parallels, de la cia. Fuse Company.
La Taimada és una companyia consolidada que té una projecció i ideari propis. Precisament, avui a les 20 h presenten al Teatre Cal Bolet el seu espectacle Filia et Fobia, guanyador del 1r Premi al 34è Certamen Coreográfico de Madrid 2020.

Dansa al carrer

I per demà dissabte la dansa tornarà al carrer de la mà de les escoles de dansa de Vilafranca, que exhibiran el seu treball a partir de les cinc de la tarda al parc Tívoli. En aquesta edició les escoles participants seran l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, CAS Escola de Dansa, Cascavells i AMPA de l’escola Montagut.
En paral·lel, a partir de les sis de la tarda, a la plaça Constitució es recuperarà la ballada de country que ofereix Gatzara Country Olèrdola.

Coreògrafa convidada

La coreògrafa convidada del Dansòmetre en aquesta ocasió és la vilafranquina Laura Olivella, directora i coreògrafa de l’espectacle familiar L’ombra d’en Peter Pan, estrenat al Teatre Condal de Barcelona, que ha fet temporada posteriorment al Teatre Borràs i que l’1 de maig a les sis de la tarda arriba al teatre municipal Cal Bolet dins de la programació professional del teatre.
És marca del Festival Dansòmetre que els coreògrafs convidats impliquin els ballarins no professionals de Vilafranca en les seves creacions professionals amb el format que ells prefereixin. Seguint aquesta fórmula, tres de les quinze participants del workshop de Laura Olivella, que va tenir lloc el passat cap de setmana, s’afegiran a un dels números de dansa de L’ombra d’en Peter Pan.

Al Vendrell, quatre escoles

Dins del cicle Primavera Vendrellenca, dissabte, la carretera de Sant Vicenç serà l’escenari de diverses actuacions i tallers per festejar el Dia de la Dansa, que aniran a càrrec de quatre escoles de dansa del municipi: l’Aulatres Estudi de dansa i arts escèniques, l’Escola de balls Miriam Buitrago (La Lira Vendrellenca), l’Escola de ball Studio 22 i La Factoria Escola de dansa. Les actuacions i activitats s’aniran duent a terme durant tot el dia, d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a les 23.30 h. Per l’escenari passaran grups de dansa de diferents edats i especialitats: des de ben petits a gent adulta, amb estils molt diversos que s’imparteixen en aquestes quatre escoles. Així, durant la jornada el públic podrà gaudir de balls de saló, llatins, lineals, funky, hip hop, flamenc, líric, contemporani, top family i assistir a diverses master class.

També et pot interessar

Comentaris