ERC demana un pla de millora de la qualitat de l’aire de Vilafranca

21/04/2022 - 11:00h

Els republicans també exigeixen més accions de control i reducció de la població de coloms, que generen múltiples queixes de la ciutadania

La millora de la qualitat de l’aire de les ciutats és un dels reptes als quals cal fer front. De fet, actualment, cap de les ciutats de la segona corona metropolitana de Barcelona compleix amb els nivells de qualitat de l’aire aprovats per l’Organització Mundial de la Salut, un límit que hauria de ser d’un màxim de 10 punts de diòxid de nitrogen i partícules en suspensió i que, malauradament, la majoria de ciutats arriben fins als 40 punts de mitjana.

En aquesta línia, des del Grup Municipal d’ERC es presentarà al proper ple municipal del mes d’abril una moció per la posada en marxa d’un pla amb accions encaminades a millorar la qualitat de l’aire de Vilafranca que parteixi, primer, d’un anàlisi acurat de la realitat, per avaluar quina és la contaminació existent i en quines zones és més elevada, per després activar accions de l’àmbit de la mobilitat, l’energia o la salut. Per exemple, des de la instal·lació de diferents sensors a la ciutat per copsar l’estat de l’aire, a reduir el trànsit en determinades vies, entre d’altres accions.

La contaminació de l’aire afecta el desenvolupament de la gent cada dia, amb un fort impacte a la salut amb l’increment de malalties respiratòries entre d’altres. Però, a més de l’impacte sobre la salut, també té conseqüències sobre l’escalfament global. En aquest àmbit, els republicans proposen que aquest Pla per la millora de la Qualitat de l’Aire s’englobi també en un projecte més ampli, el Pla contra l’Emergència Climàtica, enfocat a planificar i posar en marxa iniciatives per lluitar contra el canvi climàtic i les seves afectacions.

ERC insisteix en l’increment d’accions per la reducció de la població de coloms

Davant les queixes reiterades dels veïns i veïnes de Vilafranca, així com comerciants i restauradors davant la proliferació de coloms a les places i carrers, des d’ERC es presentarà una moció per demanar una major intensificació de les accions encaminades a reduir la població de coloms.

El passat mes d’octubre el ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar per unanimitat una moció d’ERC per incrementar la partida pressupostària destinada al control de plagues i en augmentar la dispensació de blat de moro anticonceptiu. Tot i això, la problemàtic de la població de coloms a Vilafranca persisteix. Per aquest motiu, des d’ERC, es demana aplicar noves mesures i posar en marxa una campanya de sensibilització perquè la ciutadania no els alimentin així com incrementar les sancions.

També et pot interessar

Comentaris