L’Espai Cultural Fòrum Berger programarà cinema català del Cicle Gaudí

19/04/2022 - 10:00h

La primera projecció serà ‘Mediterráneo’, el dia 24 d’abril a les 6 de la tarda

S’ha formalitzat un conveni de col·laboració entre la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca i l’Acadèmia del Cinema Català, per portar el Cicle Gaudí a Vilafranca i fer una aposta de futur per promoure la dinamització cultural i social, d’acord amb els objectius de la Fundació Pinnae destacant, en aquest cas, la cultura com a factor generador de valors al territori

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català consistent en una xarxa estable de sales a Catalunya que projecten 10 pel·lícules l’any, una cada mes, en prop d’un centenar de poblacions de tot el territori. Aquesta iniciativa ofereix una producció de qualitat i produïda amb recursos i/o talent catalans, adaptada a tots els públics.

La cartellera del Cicle Gaudí sorgeix fruit de la selecció acurada de l’Acadèmia Catalana del Cinema, formada per un comitè d’experts independent procedents de diversos àmbits del sector. Moltes d’elles han estat guardonades als Premis Gaudí i seleccionades i premiades en els principals festivals de cinema de l’Estat espanyol i també d’àmbit internacional.

El projecte arriba a Vilafranca del Penedès a través de la Fundació Pinnae, que ha equipat el seu auditori del Fòrum Berger Balaguer amb una pantalla cinematogràfica per projectar les pel·lícules en alta definició.
La voluntat de la Fundació Pinnae amb aquest nou projecte és apropar la cultura km zero a la població, cohesionar la ciutadania i generar nous espais de trobada per fomentar un hàbit de consum de proximitat, i prestigiar així la cinematografia catalana, a la mà del Cine Club Vilafranca com a complement de la seva actual programació de cinema.

Aquest projecte també pretén incentivar més públic al cinema, aportar una segona estrena en la vida comercial de cada pel·lícula i oferir una opció més d’oci cultural i de promoció de la cultura audiovisual a uns preus assequibles i molt ajustats que fan més accessible la cultura a través del cinema, amb especial atenció a les persones majors de 65 anys i persones amb discapacitat acreditada.

El Cicle Gaudí inicia la seva trajectòria a Vilafranca el diumenge 24 d’abril a les 18 h al Fòrum Berger Balaguer amb la pel·lícula Mediterráneo, dirigida per Marcel Barrena.
El film ha estat recentment reconegut amb 4 guardons en els XIV Premis Gaudí i 3 en els Premis Goya.
Les entrades ja es poden adquirir al portal online de venda d’entrades www.topticket.cat o bé a la taquilla del Fòrum Berger en el seu horari d’obertura habitual. Des que va néixer, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, i ha passat de les 12 sales amb què va començar el 2016 a la província de Barcelona al centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i altres territoris.

També et pot interessar

Comentaris