Adeu a les zones blaves de Vilafranca

La concessió amb SABA per les zones blaves acaba el 21 d’abril
13/04/2022 - 16:33h

Dijous vinent, dia 21 d’abril, venç la concessió de Saba i a partir de divendres dia 22 hi haurà una nova fórmula d’aparcament regulat

Dijous 21 a la tarda s’acabarà la concessió que té l’Ajuntament de Vilafranca amb Saba per les zones blaves del municipi. Això vol dir que divendres ja no s’haurà de pagar a la zona blava, tot i que el consistori posarà en marxa un nou model d’estacionament regulat que anirà en sintonia amb el Pla de Mobilitat i que s’ha d’acabar de concretar perquè preveuen parlar-ho amb els portaveus de la resta de partits del consistori.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explica que a partir d’ara i fins ben bé octubre o novembre hi haurà un model provisional de transició “que no tindrà res a veure amb la zona blava” en el qual es preveu un estacionament regulat amb disc horari, com el que ja existeix en diferents zones de Vilafranca, i hi haurà zones on es podrà aparcar en curta durada (dues hores), mitja durada (quatre hores) i llarga durada, on els conductors podran aparcar durant tot el dia. Això s’establirà segons les necessitats de cada barri i seguint el Pla de Mobilitat de Vilafranca però la idea és, segons Romero, “no trencar la rotació de places”.

Francisco Romero explica que es tracta d’un model de prestació de serveis públics amb què l’Ajuntament assumirà el control de l’aparcament regulat i ara per ara s’està acabant de decidir com es gestionarà aquest aparcament, tot i que es licitarà per tal que hi puguin accedir “tant empreses públiques com privades”.
De fet, el consistori té previst una roda de premsa la setmana que ve per explicar tots els detalls del nou estacionament.

Què passarà amb els treballadors?
El president del comitè d’empresa de Saba, Frederic Vilà, explica que ara mateix els treballadors es troben “en una incertesa total, estan com als llimbs”, ja que no saben ni qui gestionarà el nou aparcament ni si l’Ajuntament es farà càrrec dels treballadors que fins ara treballaven a Saba de Vilafranca.

Segons Vilà, aquesta situació genera “angoixa” perquè l’únic que saben és que dijous se’ls acaba la feina, però no saben si algú els reincorporarà o no. “Ara mateix estem amb negociacions per saber possibles solucions com ara un ERTO o reubicacions o què es pot fer perquè depèn molt de les condicions de contracte que tingués l’Ajuntament amb Saba, que tampoc sabem”.

Vilà apunta que està clar que el consistori vol canviar el model, però no saben com afectarà això els treballadors de Saba que, de moment, i si res no canvia, dijous es queden sense feina a Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris